Home Biznis Odlične vijesti iz Amerike: Zabilježen rekordan broj novih radnih mjesta

Odlične vijesti iz Amerike: Zabilježen rekordan broj novih radnih mjesta

493
0
June 9, 2020, Atlanta, GA, USA: Voters wait in long lines at Peachcrest Elementary School on Tuesday, June 9, 2020. The gym only has five voting machines set up despite having nine others onsite. COVID-19 restrictions only allow 10 people in the gym at a time, so many machines are not being used, creating long wait times. The lines around lunchtime were taking two and a half hours. (Credit Image: © TNS via ZUMA Wire)

Otvaranja novih radnih mjesta u SAD-u porasla su u ožujku na rekordno visoku razinu, što naglašava brzi rast potražnje za radnom snagom s obzirom da cijepljenje ubrzava i države ponovno otvaraju svoja gospodarstva.

Broj raspoloživih novih radnih mjesta povećao se tijekom prošlog mjeseca na 8,12 milijuna, što je najveća brojka od 2000. godine, sa revidiranih 7,53 milijuna u veljači, pokazala je u utorak Anketa o zapošljavanju i prometu američkog Zavoda za zapošljavanje. Medijan procjene po Bloombergovom istraživanju iznosi 7,5 milijuna novih radnih mjesta.

Broj slobodnih radnih mjesta premašio je broj zapošljavanja za više od 2 milijuna, što je najveći ikada zabilježen jaz i dokaz trenutnih izazova u zapošljavanju. Mnogi poslodavci kažu da nisu u mogućnosti popuniti radna mjesta zbog stalnog straha od zaraze koronavirusa, odgovornosti za brigu o djeci i izdašnih naknada za nezaposlenost. (Bloomberg)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here