Home Vijesti ‘Odluka o ukidanju naplate mosta nije predizborna’, sve je izvjesniji i datum...

‘Odluka o ukidanju naplate mosta nije predizborna’, sve je izvjesniji i datum ukidanja naplatnih kućica!

826
0

Tema dana na Kvarneru je odluka o ukidanju naplate Krčkog mosta. Vlada će ovog ili početkom idućeg tjedna donijeti odluku kojom se spajaju dvije državne tvrtke Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb. Tim spajanjem će se, kako se doznaje u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, ukinuti i naplata prolaza preko Krčkog mosta kojim trenutačno upravlja ARZ.

Odluku o ukidanju naplate prvi je na društvenim mrežama sinoć objavio Marko Boras Mandić koji je ispred inicijative Ista prava želim Ministarstvu pomorstva u veljači predao 10.000 potpisa protiv naplate mostarine. Višegodišnji napori su sada konačno urodili plodom.

Iz Ministarstvu uvjeravaju da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna i da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj. Vlada i resorni ministar Oleg Butković, u čijoj je izbornoj jedinici Krčki most, bili su pod posebnim pritiskom da ukinu mostarinu nakon što su ukinuli naplatu prolaza kroz tunel Sveti Ilija.

Kako saznajemo iz više izvora, naplatne kućice bi trebale biti ukinute do 15.lipnja nakon čega više neće biti naplate za odlazak na otok Krk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here