Home Vijesti Održana komemoracija srpskim civilima ubijenim u Gošiću: ‘Nikome nisu bili prijetnja’

Održana komemoracija srpskim civilima ubijenim u Gošiću: ‘Nikome nisu bili prijetnja’

229
0

Vijeće srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije i općine Kistanje održali su danas komemoraciju srpskim civilima ubijenima u selu Gošić u danima nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja 1995. te pozvali na utvrđivanje istine kao puta suživota i pomirenja.

– Dana 27. kolovoza 1995. oko 16 sati popodne, u ovo lijepo selo ušao je bijeli auto, i ugasio živote Ivke, Grozdane, Kosovke, Marije, Vasilja, Dušana i Save, koji su ostali nakon Oluje u svojim kućama. Ovdje ubijeni, pred svojim kućama, nikome nisu bili prijetnja, nisu imali oružje, nisu pružali otpor, rekao je saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević.

Milošević je dodao da iako je vođena istraga te je podignuta optužnica, do danas nema osumnjičenih ni optuženih. Jako puno ljudi zna što se ovdje dogodilo, jako puno njih zna tko je odgovoran za zločin, ali svi oni su odabrali šutnju i zato danas ne znamo počinitelje zločina, tko je bio u bijelom autu, ustvrdio je Milošević.
– Svi mi ovdje okupljeni osuđujemo i zgražamo se nad zločinima počinjenima 1991. nad hrvatskim narodom, ali nema opravdanja za ubijanje starih i nemoćnih nakon Oluje. Zločin je zločin bez obzira na nacionalnost žrtve i počinitelja, to je ono što zastupamo i čime se vodimo. Pravda nije dosegnuta, rekao je Milošević.

Previous articleHoror putovanje na relaciji Pariz-Zagreb: ‘Povratio je po nama, a onda smo se tako vozili još 10 sati…‘
Next articleUznemirujuća snimka: Likvidacija dužnosnika koji je prešao na stranu Rusa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here