Home Vijesti Olujno jugo, plima i kiša obilježili jučerašnji dan, popodne nastavak problema! (VIDEO)

Olujno jugo, plima i kiša obilježili jučerašnji dan, popodne nastavak problema! (VIDEO)

676
0

Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena te predaha od juga i lokalno obilne kiše tijekom četvrtka, kraj radnog dijela tjedna ponovo je donio brige i glavobolje s jakim i olujnim jugom, lokalno obilnijom kišom te brojne probleme u pomorskom prometu, javlja RIMETEO.

Jučer tijekom dana zbog vjetra otoci Cres, Lošinj i Rab bili su u potpunosti odsječeni od kopna, jer su na riječkom plovnom području sve trajektne i katamaranske linije bile u prekidu. Jutros sve trajektne linije su plovne, ali katamaranske su i dalje u prekidu.

Iako je sama Rijeka veći dio dana odolijevala kiši, šire područje je kišu imalo već i tijekom dana, osobito područje oko Učke. Kasno poslijepodne i navečer nevrijeme se dodatno intenziviralo i u Rijeci, te je uz jak vjetar bilo i kiše umjerenog do jakog intenziteta. Nevrijeme je izazvalo prilično problema na riječkom području, jak vjetar rušio je i drveće. Od jutra je bilo poplavljeno područje oko riječke tržnice.

Portal IstraMet javlja o sinoćnjoj pijavici u Umagu. Pijavica je prema dojavama trajala samo 10-ak sekundi, no to je bilo dovoljno da pričini popriličnu materijalnu štetu.

Prema službenim podacima DHMZ-a u 7 sati, u protekla 24 sata najviše kiše palo je na Zavižanu – 105 mm. Slijedi Crni Lug sa 67 mm, Otočac 64 mm, Delnice 56 mm, Begovo Razdolje 52 mm, Krk 37 mm, Rab 34 mm, Bakar 30 mm, Senj 29 mm, Parg 26 mm, Mali Lošinj 25 mm, Rijeka 24 mm, Crikvenica 19 mm…

U nastavku dana treba računati na novu kišu, a u noći i na ponovno jačanje južnog vjetra. Nedjelja donosi nestabilno vrijeme, uz povremenu kišu, lokalno i izraženije pljuskove. Zbog vjetra su izgledni i novi problemi u pomorskom prometu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here