Home Vijesti Opatija će dobiti futurističku ljetnu pozornicu

Opatija će dobiti futurističku ljetnu pozornicu

328
0

 Vijeće za kulturna dobra izbilo je sve argumente kritičarima temeljitog preuređenja platoa opatijske Ljetnje pozornice. Umjesto dotrajalog objekta, izgrađenog 1950.godine, opatijska vlast kreće u gradnju izuzetno zanimljivog pomalo futurističkog zdanja prema projektnom rješenju poznatog arhitekta Idrisa Turata.

On je osmislio multifunkcionalnu dvoranu koja se potpuna stapa s okolišem, prelijepim opatijskim parkom i morem. Gotovo 30 milijuna eura vrijedna investicija financirat će se po modelu javno-privatnog partnerstva što je ujedno i prvi takav projekt na opatijskoj rivijeri. Partner Gradu je konzorcij kojeg čine austrijski Strabag, poduzetnik Zoran Maržić čiji je restoran Bevanda u prvom susjedstvu Ljetne pozornice, Idris Turato te Josip Šušnjara vlasnik austrijske tvrtke Kursalon.

– Naš budžet u ovoj invesiticji neće biti uopće angažiran, sve su sredstva spomenutog Konzorcija koji će dobiti 40-godišnju koncesiju za dvoranu. Na taj način mi se ujedno osiguravamo da će novi reprezentativni prostor biti maksimalno korišten i to s kvalitetnim sadržajima kakve treba i Grad i ovdašnji hotelijeri, ističe Muzur.

Cijeli objekt biti će praktički utopljen u okolinu, a čak će i park biti proširen tako da nema straha od devastacije tog opatijskog prostora. Danas je predloženo rješenje podržalo i gradsko poglavarstvo a prema Muzurovim riječima očekuje i podršku građana nakon što po prvi puta budu vidjeli idejno rješenje. (Jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here