Home Biznis Opet pojeftinio benzin, poskupio autoplin

Opet pojeftinio benzin, poskupio autoplin

1342
0

gorivo1Cijene benzina padaju i peti tjedan zaredom, što je najduže razdoblje korekcije u ovoj godini. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za oko 6 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 81 lipu. Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva čak 40,5 kuna jeftiniji nego prije pet tjedana. Litra eurosupera 95 prodaje se za oko 9,58 kuna.

Cijena eurodizela je ostala ista i on se kao i do sada prodaje po cijeni od oko 8,66 kuna, ovisno o kompaniji.

Na žalost vozača koji koriste autoplin, cijena ove vrste goriva u utorak je porasla za oko 5 lipa i sada se prodaje po cijeni od oko 3,56 kuna, ovisno o kompaniji.

Nafte kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica djelomičnog pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim tržištima barel stoji oko 49 dolara. No, tečaj dolara i kune podosta se promijenio u posljednja dva tjedna. Naime, prije više od tjedan dana za jedan dolar moglo se dobiti 6,95 kuna, a u utorak se moglo dobiti 6,79 kuna. Dakle, razlika je 16 lipa, što je značajna promjena u tako kratkom vremenu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here