Home Vijesti Ostavka Denisa Pešuta, predsjedništvo Liste za Rijeku odlučuje o v.d. predsjednika

Ostavka Denisa Pešuta, predsjedništvo Liste za Rijeku odlučuje o v.d. predsjednika

1157
3

Predsjednik Liste za Rijeku Denis Pešut sinoć je na sastanku predsjedništva podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke. Osnivač i prvi predsjednik Liste za Rijeku ostavku je motivirao osobnim razlozima, odnosno skorim iseljenjem iz Hrvatske što bi ga onemogućavalo u daljem operativnom vođenju stranke. Sukladno stranačkom Statutu vođenje stranke preuzima dopredsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji će u roku od tjedan dana sazvati novu sjednicu predsjedništva na kojem će biti izabran v.d. predsjednika stranke do stranačke skupštine kao i novi vijećnik Liste za Rijeku koji će Pešuta zamijeniti u Gradskom vijeću.

Pešuta smo nakon sjednice stranačkog predsjedništva zamolili za kraći razgovor za Rijekadanas:

RD: Je li ostavka iznenadna ili planirana?

– Najbliže suradnike sam na vrijeme upoznao sa svojom odlukom. Razlozi su isključivo privatni i motivirani napuštanjem zemlje, odnosno nemogućnošću da operativno pridonosim radu stranke kao predsjednik Liste za Rijeku.


Denis Pešut

RD: Lista za Rijeku danas, 5 godina nakon osnutka?

– Lista za Rijeku je ispunila svoj prvi cilj, postala je gradska parlamentarna opcija, a ostvarena je i međunarodna prepoznatljivost kroz članstvo i aktivno sudjelovanje u radu EFA-e. Slijedeći izazov će biti stjecanje parlamentarnog statusa na izborima za nacionalni parlament. Vjerujem da u savezu s Akcijom mladih Lista za Rijeku može ostvariti većinu u riječkom gradskom vijeću na lokalnim izborima 2013.

RD: Ostajete li aktivni u stranci?

– Kako naš stranački Statut onemogućuje da nakon ostavke ostanem ‘samo’ član predsjedništva, u ovom trenutku ostajem običan član. Nadam se doprinosu radu Liste za Rijeku kroz sudjelovanje u radu stranačkog Savjeta, zaključio je Pešut (rd)

3 COMMENTS

  1. Denis Pešut, 1974. – dipl. sanitarni inženjer

    Rođen 13.05.74. u Rijeci. Diplomirao 1999. godine na Medicinskom fakultetu u Rijeci gdje je stekao zvanje diplomiranog sanitarnog inženjera. U sklopu Hubert H. Humphrey stipendije obavlja stručno usavršavanje na Sveučilištu Cornell (Fakultet za poljoprivredu i prirodne znanosti) u Sjedinjenim Američkim Državama. Međunarodno radno iskustvo stekao je na Odjelu za poljoprivredu i tržište i Odjelu za javno zdravstvo u (Albany, New York) te u EAS Consulting Groupu (Alexandria, Virginia), kompaniji specijaliziranoj za konzultantske usluge u prehrambenoj i farmaceutskoj na polje primjene američkih i svjetskih propisa vezanih uz hranu, dijetetske proizvode i lijekove.

    Trenutno je zaposlen u Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Rijeka, Odsjek za mikrobiologiju okoliša, stručni suradnik na poslovima mikrobioloških analiza uzoraka hrane, vode, predmeta opće uporabe i zraka. U mandatu 1997.-2001. obavlja funkciju člana Odbora za mjesnu samoupravu Gradskog vijeća Rijeke, a od 2005.-2007. godine član je Odbora za koordinaciju udruga grada Rijeke. Jedan je od osnivača Riječkog demokratskog saveza, udruge Slobodna Država Rijeka i predsjednik Liste za Rijeku. Govori slovenski, talijanski i engleski jezik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here