Home Vijesti Ostrogović: Ostrašćene izjave potpredsjednice SDP-a posljedica nemoći, nagomilane frustracije i nedostatka političkog...

Ostrogović: Ostrašćene izjave potpredsjednice SDP-a posljedica nemoći, nagomilane frustracije i nedostatka političkog sadržaja SDP-a

82
0

Na jučerašnjoj proslavi 1. maja, praznika rada, u organizaciji SDP-a, potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac zanesena provomajskom drugarskom atmosferom izjavila je da u Hrvatskoj neće biti boljeg života dok je na vlasti Andrej Plenković te da bandu treba potjerati što dalje, da se ne vraćaju bar osam godina, ističe se u objavi za javnost riječkog HDZ-a.

‘Razdragana Sabina Glasovac je tom izjavom potvrdila da u njoj tinja agitpropovski žar kojim je spremna spaliti pravnu državu i sve političke protivnike za samo dva mandata vlasti. A kakva bi bila ta vlast i kakve bi to bile godine možemo naslutiti i iz takve ostrašćene izjave visoko rangirane SDP-ove dužnosnice. Ironijom sudbine izjavu o Andreju Plenkoviću i njegovoj bandi dala je u Rijeci koju upravo trese afera sortirnica, a viđenije SDP-ovce trese strah od proširenja ili otvaranja novih istraga. Ostrašećenu izjavu je dala u Rijeci u kojoj socijaldemokracija postoji samo kao stilska figura u salonskih SDP-ovaca. Da se radi o salonskoj i lažnoj socijaldemokraciji koju prakticira SDP pokazuje i politika koju provode u takozvanoj svojoj „utvrdi” u Rijeci. Metaforu obnašanja vlasti predstavlja odluka kojom je SDP prodao gradsku imovinu, Žabicu, privatnom investitoru da gradi javni prostor (garažu i autobusni kolodvor), a cijenu toga će platiti građani Rijeke kroz visoku cijenu usluga, ali i kroz smanjenje javnog prostora, odbijajući prvotno korištenje europskih sredstava u iznosu od gotovo 200 milijuna kuna. Toliko o brizi za građane.
Licemjerno je napadati Andreja Plenkovića u Rijeci koja doživljava procvat isključivo kroz investicije Vlade RHkoja je inicirala i omogućila brojne infrastrukturne i ostale projekte kojima u zadnjih 5,6 godina svjedočimo u Rijeci, poput nove zgrade Sveučilišne bolnice na Trsatu, Zagrebačke obale, ceste D-403, LNG terminala, nove ACI marine u Rijeci koja će na simboličkoj razini označiti tranziciju arhaične industrijske strukture riječkog gospodarstva u suvremeno nautičko središte Sjevernog Jadrana. O ulozi Vlade u saniranju 3 Maja da i ne govorim.

U mandatu ove Vlade drastično je povećana minimalna plaća kao i prosječna neto, bruto te medijalna plaća,povećana su materijalana prava radnika, uvedena je nacionalna mirovina te su proširena i povećana mnoga socijalna prava radnika i građana. U mandatu HDZ-ove Vlade Hrvatska je uvela Euro i ušla u Shengenski prostor. Koliko to znači za rast hrvatskog gospodarstva ne treba ni pojašnjavati.
Sve to nisu dok su bili na vlasti uspjeli socijaldemokrati. Sabina Glasovac ni tada nije bila nevažna politička figura, što više, bila je pomoćnica ministra obrazovanja. Na toj poziciji je uglavnom statirala, nekog suvislog pomaka u obrazovanju kojeg bi pokrenula Sabina Glasovac ne sjećaju se ni najostraščeniji SDP-ovci.
Ponešto o brizi socijaldemokrata za građane mogu svjedočiti Riječani kojima je Energo koju vodi SDP okrenuo leđa kad je poskupio plin. Tko je rješio problem građanima s enormnim poskupljenjem plina? Vlada koju vodi Andrej Plenković. Socijaldemokratski gen i brigu za građane SDP pokazuje u Rijeci stalnim dizanjem cijena komunalnih usluga uz istovremeno ubrizgavanje iznimno puno proračunskog novca u loše vođene gradske tvrtke. Vrhunac djelatne socijaldemokracije u koju se kunu SDP-ovci je slučaj kad se gradski prostori daju u najam „crvenim” tajkunima koji kroz podnajam na račun tih istih građana ostvaruju extraprofit. Istovremeno vatrogasci i tete u vrtićima imaju manje plaće od prosjeka u ostalim okolnim gradovima i općinama.
Iz svega se da zaključiti da su ovakve ostrašćene izjave potpredsjednice SDP-a tek posljedica nemoći, nagomilane frustracije i nedostatka političkog sadržaja SDP-a koji tone. Na žalost takve izjave snižavaju razinu komunikacije i zagađuju politički prostor’, zaključuje se u izjavi koju potpisuje čelnik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.

Previous articleSvećenik koji je pijan pretukao časnu opet radi u župi. Časna odselila iz Hrvatske
Next articleInfluencerica tetovirana po cijelom tijelu u suzama: “Ne puštaju me u kafiće, misle da sam kriminalka”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here