Home Sport Otac Novaka Đokovića viđen je kako pozira s proputinskim navijačima na Australian...

Otac Novaka Đokovića viđen je kako pozira s proputinskim navijačima na Australian Openu

184
0

Srđan Đoković poručio nositeljima zastava ‘Živjeli građani Rusije’

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, fotografiran je kako pozira s navijačima koji su nosili majice s likom Vladimira Putina na Australian Openu u srijedu navečer.

Policija države Viktorije u srijedu je izbacila četvoricu muškaraca iz Melbourne Parka nakon što su uzvikivali proruske i proputinove slogane na stepenicama Rod Laver Arene dok su mahali brojnim ruskim zastavama, uključujući i onu s Putinovim likom.
Prije izbacivanja četvorice prokremaljskih pristaša, Srđan Đoković susreo se s obožavateljima ispred Rod Laver Arene i fotografirao se s gledateljem koji je nosio majicu sa simbolom “Z” dok je mahao ruskom zastavom s velikom slikom Putinovog lica.

U videu, koji je Aussie Cossack objavio na YouTube, Srđan Đoković govori “živeli Rusi” i “živeli građani Rusije”.

Čovjek s kojim se Đoković pojavljuje nosi majicu koja je također brendirana logom ruske motociklističke skupine Noćni vukovi, a svoju video poruku započinje pozdravom iz Melbournea međunarodnom predsjedniku bande Alexanderu Zaldostanovu.

Zaldostanov se smatra osobnim Putinovim prijateljem koji je, zajedno s klubom, navodno prošle godine pogođen sankcijama Europske unije.

Prije meča, Simeon Boikov, koji vodi YouTube kanal Aussie Cossack, pozvao je druge proputinove pristaše da prisustvuju događaju kako bi “uzvratili udarac” savezu Tennis Australia.

Ovaj slučaj se dogodio nakon što je teniski savez zabranio ruske zastave na Australian Openu nakon incidenta tijekom meča prvog kola između Ukrajinke Kateryne Baindl i Ruskinje Kamille Rakhimove, kada su se gledatelji pojavili s ruskim zastavama.

Bojkov je optužen da je napao 76-godišnjeg muškarca na skupu potpore Ukrajini u Sydneyu, a ovaj je tjedan protiv njega izdana tjeralica. Trenutno traži utočište u ruskom konzulatu.

“Danas Đoković igra protiv Andreja Rubljova. Ovim putem apeliram ili upućujem sve da siđu dolje. Mogu potvrditi da imamo neka iznenađenja”, rekao je Boikov.

“Tennis Australia, pripremite se… za navijače, za ljude koji vole tenis, ako znate na što mislim. Moram to tako izraziti ili će me uhvatiti za poticanje. Imamo puno ozbiljnih obožavatelja u Melbourneu koji idu prema dolje.

“Ovdje se sada radi o časti i dostojanstvu. Ovo je napad na čast i dostojanstvo. Ovo nema nikakve veze s ratom. Ovo je napad na slobodu u Australiji. Ovo je diskriminacija. Ovo je rasizam. Ilegalno je zabraniti zastave ljudi.

“Ruskom carstvu je zabranjena zastava. Pa, pogodite što, Tennis Australia? Sretno kad carstvo uzvrati udarac.”

U četvrtak je policija Victorije potvrdila da su četvorica muškaraca deložirana iz Melbourne Parka. “Policija je razgovarala s četvoricom muškaraca nakon što je ruska zastava bila istaknuta na stepenicama na teniskom terenu oko 22:20 u srijedu, 25. siječnja. Sva četvorica muškaraca su deložirana”, rekla je policija u Viktoriji u priopćenju.

Previous articleZelenski u intervjuu: Nisam zainteresiran za pregovore s Putinom, on je za mene nitko
Next articleLegendarni trener Serie A spreman preuzeti posrnulu Triestinu: “Razmišljam o tome, Trst je rodni grad moje prabake”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here