Home Vijesti Otkazan Hod za slobodu!

Otkazan Hod za slobodu!

1306
0

Otkazana je manifestacija “Hod za slobodu” koja je trebala biti organizirana u subotu, kao kontraskup “Hodu za život”.

“Nakon rapidnog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji i informacija o oboljelima u našem gradu, kao inicijativa Građanke i građani Rijeke otkazujemo skup Za slobodu kojim smo vas u subotu 27. lipnja pozvali da se još jednom zajedno izjasnimo za ljudska i ženska prava te autonomiju ženskog tijela, za slobodu mišljenja i djelovanja i protiv tendencija koje navedeno osporavaju a pored ostalog se manifestiraju kroz skup Hod za život.

Iako nas zagovornici ideje o životu “koji počinje začećem i završava prirodnom smrću” manipulativnim i besmislenim izvrtanjima proglašavaju protivnicima života, činom otkazivanja skupa Za slobodu želimo naglasiti da smo itekako za život. Ne želimo, u ovim čudnim i neizvjesnim vremenima, ugroziti zdravlje i živote vas više od 1.700 koji ste na društvenim mrežama najavili da ćete se okupljanjem založiti za obranu ljudskih i ženskih prava.

Ponosni smo zbog brojnosti i snage vaše podrške našem zajedničkom NE onima koji ljudska prava osporavaju. Još jednom želimo naglasiti da su nama ona važna tijekom cijele godine a ne samo prigodničarski, prije izbora kada se njima, kao temom koja potpiruje nesuglasja, maše pred očima birača, a čemu Hod za život posljednjih godina služi tek kao pojačalo.

Ponovit ćemo, ne dozvoljavamo da političari i političarke ulaze u naše živote, obitelji, u naše maternice! Ne dozvoljavamo da se preko žrtava nasilja, preko žrtava silovanja, osvajaju jeftini politički bodovi!

Stoga vas pozivamo na simboličku akciju, kad vremena ne dopuštaju drugačiju: pozivamo vas da u subotu 27.6. U 10 sati ujutro, kad je trebao biti održan skup Za slobodu, na profilima svojih društvenih mreža pokažete da smo tu i objavite našu profilnu fotografiju uz hashtag #zaslobodu!

Naša borba za ravnopravan položaj svih u društvu, za pravo žene da donosi odluke o svome tijelu, za pravo djevojčica na sigurno djetinjstvo, za pravo svih građana da žive slobodno, u skladu sa svojim uvjerenjima, nastavlja se i neće prestati dok god ima potlačenih i neravnopravnih”, priopćili su danas iz Inicijative Građanke i građani Rijeke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here