Home Mozaik Otkrijte novu biciklističku rutu: Industrijskom baštinom Rijeke

Otkrijte novu biciklističku rutu: Industrijskom baštinom Rijeke

126
0

Rijeka Outdoor aplikacija za zaljubljene u prirodu Rijeke i Riječkog prstena pozivaju vas da nam se u nedjelju 2.10.2022. godine u 10 sati pridružite na biciklističkoj turi Industrijskom baštinom Rijeke.

Rijeka se tijekom svih godina razvija kao industrijski grad i koji je kroz povijest svjedočio brojnim svjetskim dostignućima koji su se djelomično i u Rijeci razvijali uz bok brojnih svjetskih industrijskih metropola. I dan danas brojna zdanja svjedoče o snazi riječke industrijalizacije kroz stoljeća. Uvjerite se i sami. Pridružite se biciklističkoj turi kojom ćete obići neke od lokaliteta važnih za bogatu riječku industrijsku povijest.

Okupljanje je kod Palače šećera od kud će nas tura najprije povesti u smjeru Kantride do “Zapadnog industrijskog područja” koju su predvodili Rafinerija nafte, Tvornica torpeda i Brodogradilište 3. maj.

Pri povratku prema centru grada obilazimo i područje luke s jedinstvenim bogato dekoriranim lučkim skladištima, bivšu Industrijsku ulicu (Ulica Milutina Barača) te nastavljamo u pravcu Žabice i Tržnice.

Potom obilazimo i kolijevku riječke industrije – Vodovodnu i Ružićevu ulicu s ostacima jedinstvene Tvornice papira.

Više informacija o projektu Rijeka Outdoor možete pronaći na www.RijekaOutdoor.com.

Previous articlePutin o Vučiću: Redovito razgovaramo, cijenimo što Srbija radi
Next articleStigla je i potvrda – na stadion u Beču dolazi 20 tisuća Hrvata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here