Home Mozaik Ovaj klinac još uvijek nosi pelene, a mnoge je iznenadio svojim znanjem...

Ovaj klinac još uvijek nosi pelene, a mnoge je iznenadio svojim znanjem i samostalnošću

1018
0

Pravila odgoja djece razlikuju se od zemlje do zemlje. Istočne zemlje poznate su po strožem obrazovanju, gdje djeci ne nedostaje ljubavi, ali se od malih nogu uči samostalnosti i odgovornosti. S druge strane, u zapadnim zemljama sasvim je normalno da djeca do svoje tinejdžerske dobi ne rade niti neke osnovne stvari koje su se ranijim generacijama, mnogo godina ranije, podrazumijevale.

Pretjerano maženje i vezanost za roditelje dovelo je do pojave novijih generacija koje ne znaju obaviti neke osnovne stvari poput odlaska u trgovinu ili pospremanja suđa nakon jela. Nije ni čudo da se dob za zapošljavanje, osamostaljenje, ženidbu i djecu znatno pomaknula, pa ima toliko slučajeva da su “djeca” debelo zagazila u četvrto desetljeće, a ovise o roditeljima i žive s njima.

Ipak, jedan video na Instagramu izazvao je pravo oduševljenje i u rekordnom roku dobio više od milijun lajkova, i to samo zato što se na njemu pojavljuje vrlo samostalno dijete od nepune dvije godine.

Azijski dječak spava sam u krevetu i tata ga budi. Fascinantno je što ovaj dječak sve uspijeva napraviti sam. Oblači se i uredno slaže sve svoje stvari, a zatim skida pelenu koju je nosio tijekom noći i ide je baciti u kantu u kupaonici koja je zbog toga bila previđena. Zatim prilazi postolju na koje se penje da opere zube i umije se.

Zatim ulazi u dnevnu sobu, zove majku i uzima doručak s pulta. S nepune 2 godine još uvijek pije mlijeko na bočicu, ali jede samostalno priborom za jelo, što su u njegovom slučaju štapići. Na kraju stavlja bocu i štapiće na tanjur i pobjednički diže prste.

Video je u rekordnom roku postao viralan i prikupio milijun i 61 tisuću lajkova. Većina je hvalila roditelje za fantastičan odgoj ovog mališana, no bilo je i nemali broj onih koji smatraju da “bebe treba pustiti da jednostavno budu bebe”.

  • Svaka čast ovom dječaku, a prije svega njegovim roditeljima.
  • To je sasvim normalno u istočnim zemljama, a to što tako odgajaju djecu ne znači da ih manje vole od ljudi u drugim zemljama, samo je manje posla za njegovu majku.
  • Gledajući ovaj video stekla sam dojam da dječačić ima najmanje 8 godina, a iznenadila sam se kada sam vidjela da nosi pelene
  • Gledam sina koji ima 10 godina i koji, hvala Bogu, ne nosi pelene, a jedva ga je naučio da nakon jela odnese tanjur u sudoper.
  • Ne razumijem zašto svi hvale ovakvo ponašanje, kao da dijete neće naučiti skidati pelene, samostalno jesti, prati se i prati zube, čemu žurba?
  • Tako je, bebe trebaju biti bebe!
  • Samo neka ga iduće godine udaju i sredite sve – bili su samo neki od komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here