Home Mozaik Ovako je izgledao divlji deponij uz kulu Lešnjak!

Ovako je izgledao divlji deponij uz kulu Lešnjak!

984
0

Gradske službe napokon su očistile dio divljeg deponija koji se godinama nagomilao uz kulu Lešnjak, a skrivali su ga metalni paneli. Riječ je o površini koju aktivisti Kvarta za 5 a u okviru Zelenih inicijativa – Rijeka 2020 planiraju pretvoriti u malu zelenu oazu s klupama odnosno kvartovski park.

O svemu su izvijestili i na facebook stranici inicijative Kvart za 5:

Kad se aktivni građani i Grad slože, sve se može! Ekskluzivno, bacite pogled na lokaciju koju su paneli zakrivali godinama, a koje su jutros uklonile Gradske službe.
Uklanjanje panela i čišćenje deponija problematizirali smo već mjesecima, a zadnji put prije manje od tjedan dana prosvjednim plakatima.
Osim čišćenja smeća, uputili smo molbu i za uklanjanje sitnog građevinskog otpada i prisustvo konzervatora radi adekvatne zaštite kulturne baštine. Sve su to predradnje kako bi u Gradu rekli “izvan nadležnosti” nas, običnih civila, a koje se moraju obaviti da bi mi mogli odvolontirarati na uređenju zelene površine.
Ozbiljan je to posao koji moraju složno i koordinirano obaviti razne insitucije, iste one koje su godinama ignorirale ovu situaciju. Mi samo pomažemo i podsjećamo na ovaj problem i čini se da nam ide 🙂

KD Čistoća očistila je 10m3 smeća i ponovno pregradila dio gdje se nalazi zid i još puno puno smeća. Na novo otkrivenom dijelu, nalaze se i “privremeno” odložene gromade od izgradnje podzemne garaže. Neslužbeno doznajemo da bi i gromade mogla ukloniti Čistoća ako im to netko naloži. Molimo Nekoga da im naloži 😉
Mi nećemo stati dok cijela površina ne bude čista, osigurana i dostupna građanima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here