Home Mozaik Ovako je tjelohranitelj spasio život novom kralju: Skočio je na pištolj! (VIDEO)

Ovako je tjelohranitelj spasio život novom kralju: Skočio je na pištolj! (VIDEO)

186
0

Princ Charles bio je u posjetu Sydneyju u Australiji na kraljevskoj turneji 1994. kada je bivši student ispalio dva prazna metka iz pištolja u njega dok je uručivao nagrade na svečanosti povodom Dana Australije.

David Kang bio je kambodžanski student koji je u Sydneyu iskočio iz gomile oko šest metara od princa i potrčao prema njemu. Kang je ispalio prvi hitac dok je trčao prema princu koji je upravo ustao da priđe govornici na pozornici. Međutim, njegov pokušaj osujetio je sigurnosni tim, uključujući osobnog tjelohranitelja princa Charlesa koji je požurio osigurati sigurnost princu od Walesa.

Tjelohranitelj je stavio svoje tijelo ispred princa Charlesa i pokazao svoju “spremnost da riskira vlastiti život i primi metak za svog klijenta”, rekao je Matt Fides, bivši tjelohranitelj Michaela Jacksona, za Express.co.uk.

Dok je Kang jurio prema princu Charlesu, njegov tjelohranitelj je gurnuo princa s puta i srušio Kanga na tlo. Drugo sigurnosno osoblje obuzdalo je Kanga i pobrinulo se da prijetnja bude neutralizirana.

Tada je Paul Keating, australski premijer, rekao da mu je “neugodno” zbog situacije, ali je rekao da se ne radi o pokušaju ubojstva.

U televizijskom intervjuu rekao je:

– Mislim da moramo razmisliti o ovome. Svima nam je neugodno kada se bilo koji dobar prijatelj Australije, bilo koja ovakva osoba, uvrijedi na ovaj način. Princ Charles je dobar prijatelj ove zemlje i treba ga tretirati s poštovanjem i dostojanstvom koje dobar prijatelj zaslužuje. Njegova kontrola u datim okolnostima, mislim, odražava profesionalni stav koji ima… Važno je napomenuti da to nije bio pokušaj ubojstva. Bila je to politička demonstracija.

Prema izvješću, Kang je bio frustriran nedostatkom medijske pažnje za ljude poput njega. Navodno je o tim ljudima napisao oko 500 pisama novinama, crkvenim ljudima i svjetskim vođama, uključujući predsjednika Clintona. Kang je poslao jednu princu Charlesu i prinčevoj privatnoj tajnici, odgovorio je.

Tijekom suđenja na Prekršajnom sudu u Sydneyju, tužitelj je rekao:

– U jednom pismu je naveo da je to razlog zbog kojeg je spreman umrijeti. Godine 1994. više od 100 Aboridžina bilo je zatočeno u kampovima u Port Hedlandu, Zapadnoj Australiji i Sydneyu i bili su prisiljeni tamo ostati dok su se njihovi pravni zahtjevi za statusom izbjeglice povlačili po australskim sudovima.

Princ Charles u to vrijeme nije komentirao incident, a proslava Dana Australije je nastavljena, ali Fides je rekao da Charles nije zaboravio incident, pogotovo jer su princ Harry i Meghan nedavno bili na turneji po Australiji.

Previous articleVideo: Audi star 30 godina ostavio Matu Rimca i Neveru u prašini u spektakularnom duelu
Next articleJoš par ljetnih dana pa kraj ljeta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here