Home Mozaik Ovo je čovjek koji je u zatvoru proveo skoro 40 godina. DNA...

Ovo je čovjek koji je u zatvoru proveo skoro 40 godina. DNA analiza dokazala da je nevin (VIDEO)

257
0

Muškarac koji je u Sjedinjenim Državama proveo gotovo 40 godina u zatvoru zbog ubojstva koje nije počinio, pušten je nakon što su rezultati DNA analize pokazali da je nevin. Šezdesetdevetogodišnji Maurice Hastings proveo je više od 38 godina u zatvoru u Kaliforniji zbog ubojstva Roberte Wydermyer i dva pokušaja ubojstva 1983.

Okružni tužitelj u Los Angelesu George Gascon je u petak objavio da je presuda za ubojstvo iz 1988. ukinuta i da je Hastings pušten iz zatvora. “To što se dogodilo gospodinu Hastingsu je grozna nepravda. Sustav pravosuđa nije savršen i kada saznamo za nove dokaze, zbog kojih gubimo povjerenje u presudu, naša je dužnost da brzo djelujemo”, rekao je Gascon.

Hastings, koji je uvijek tvrdio da je nevin, na tiskovnoj je konferenciji rekao da želi uživati u svom životu i napredovati. “Neću upirati prstom. Ne stojim ovdje kao ogorčen čovjek”, izjavio je. Kako bi dokazao svoju nevinost, 2000. godine je zatražio DNA analizu, no taj je zahtjev prvotno odbijen.

U lipnju je otkriveno da se DNA dokazi iz vremena ubojstva 1983. podudaraju s muškarcem koji je preminuo 2020., dok je bio u zatvoru zbog posebnog slučaja otmice i silovanja, poručio je ured okružnog tužitelja.

Previous articlePGŽ ima svoju kandidatkinju za najboljeg radnika u Hrvatskoj! Upoznajte Elviru iz Čabra
Next articleMilanović: Petry kaže da sam ugojeni prasac? Nek pogleda šefa Plenkovića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here