Home Mozaik Ovo je stavila u sudoper i otkrila najbolje rješenje za masnoću: svi...

Ovo je stavila u sudoper i otkrila najbolje rješenje za masnoću: svi joj zahvaljuju na ovom triku (VIDEO)

100
0

Prljave tave i tave s masnoćom često su noćna mora mnogih domaćica, pa mnoge na razne načine pokušavaju pronaći rješenje za otklanjanje ovog problema. Masno posuđe oduzima puno vremena za pranje i puno deterdženta da se ukloni sve nepotrebno.

Osim toga, problem stvara nakupljena masnoća koju treba baciti, a često ne znamo gdje. Prolijete li ga u sudoper, sasvim je sigurno da ćete se morati pozabaviti njegovim čišćenjem, jer ostaje na svakoj površini i zahtijeva temeljito čišćenje. Također, vodoinstalateri napominju da to nikako nije dobro za cijevi koje se zbog toga s vremenom začepe i nikako se ne mogu do kraja očistiti.

Kako bi vam olakšao posao, jedan korisnik TikToka smislio je jednostavno rješenje za koje je potrebna samo folija iz kuhinje. Sve što trebate učiniti je postaviti komad aluminijske folije preko odvoda u sudoperu i u njega izliti svu masnoću i višak iz zagorenih lonaca i tava. Nakon nekoliko trenutaka kada je otpadni sadržaj dobro sadržan u foliji, jednostavno je zgužvajte i bacite u smeće.

Video ovog trika postao je iznimno popularan na TikToku jer su se njime oduševile brojne domaćice pa su ga podijelile sa svima kako bi ih spasile muke u kuhinji. No, bilo je i onih koji su izjavili da je to “skupa opcija da se problem riješi sutradan” jer bi se skupa folija ionako morala potrošiti nakon svakog čišćenja i pranja tava.

Kako je TikTok znao da sam to učinio za vikend? –

– Samo ga stavite pod tekuću vodu i to je to –

– Aluminijska folija je skupa. Samo ulijte masnoću u šalicu za kavu i bacite je –

– Ovo vam može uštedjeti mnogo novca na otpadu –

– Koristite samo praznu kutiju od mlijeka – dodaju neki Tiktokeri.

@homewithchristina #lifehack #kitchenhacks #cleanwithme ♬ original sound – Christina 🖤

Mnogi su govorili da je dovoljno tavu staviti pod topli mlaz vode koja će očistiti i ukloniti masnoću, no drugi su rekli da dijelovi masnoće ostaju negdje. Neki su rješenje ovog problema vidjeli u bacanju zauljene vode u susjedov vrt ili WC školjku. No, mnogi nisu podržali opciju korištenja WC školjke, rekavši da i to stvara dodatni posao za kupaonicu te da je lakše čistiti umivaonik od masnoće abrazivnim sredstvom nego čistiti sanitarije.

Pečenje masne hrane koja će sigurno otpustiti masnoću ima prednosti jer domaćice često koriste pergament papir na kojem ona ostaje kao i zagorjeli ostaci hrane. Međutim, kod kuhanja je stvar drugačija i mast se može zadržati i može biti u tečnijem stanju, zbog čega mnogi ne znaju što bi s njom.

Previous articleFestival primitivizma na finalu Kupa: Torcida demolirala istočnu tribinu
Next articleDan poslije na Rujevici: Razbijene stolice, rupe od topovskog udara na travnjaku, oštećen mural djeci s downovim sindromom (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here