Home Najnovije ‘Ovo što je odigrao jedan igrač Dinama nisam vidio nikad u životu,...

‘Ovo što je odigrao jedan igrač Dinama nisam vidio nikad u životu, ovo je gore od katastrofe’

127
0

Teško mi je uopće više komentirati Dinamove utakmice kad mi se čini da stalno analiziram jedno te isto. Čisti déjà vu. Prvo poluvrijeme Dinamo je odigrao ispod svakog kriterija. Toliko pogrešaka u primopredaji, da je to debelo ispod nivoa i Dinama i Europe i bilo čega, izjavio je za Index Ilija Lončarevića nakon novog poraza Dinama.

Kao da je igračima Dinama netko nakon 10 dobrih minuta rekao da stanu. Tragedija, mogli su primiti par komada
Ono što posebno boli je da nitko od igrača Dinama nije imao i ambicije zabiti gol u prvih 45 minuta. Dinamo je bacio u vodu prvo poluvrijeme koje mu nitko više ne može vratiti. Ono što mi posebno nikako ne ide u glavu, što ne mogu shvatiti, to je činjenica da Dinamo nije loše ušao u utakmicu, a onda je, kao da je igračima to netko rekao, stao.

Dinamovci mogu biti sretni što u prvom poluvremenu nisu primili tri komada. Obrana je tragedija, s takvim zadnjim redom ne može se igrati nigdje, a kamoli u Europi.

Jakirovića mi je žao, ne bih mu želio biti u koži jer, iskreno, nemam pojma kako se ovakva momčad može podići. No morat će nešto poduzeti, i to pod hitno. Ovo je odavno prešlo granicu alarmantnosti. Jedina šansa Jakiroviću je da pokuša natjerati igrače da odigraju onako kako su igrali u drugom poluvremenu.

Naravno, i tada se griješilo, o nekim igračima bolje da ne pišem, ali tada je ekipa barem pokazala volju, želju, tvrdoglavost da nešto napravi. Uspije li Jakirović to pronaći u igračima, onda može očekivati rezultat. Ne uspije li… Ovo je gore od katastrofe.

Dobar dio igrača ne pripada Dinamu
U nogometu sam čitav život, ali ne sjećam se kad sam vidio nekog igrača da je u 45 minuta potrošio toliko lopti kao Ljubičić. Ne znam što bih rekao, strašno i skandalozno. S druge strane, Perić si dozvoljava da izmišlja toplu vodu umjesto da kao najiskusniji igrač obrane smiri ekipu i stabilizira je.

Na trenutke sam pomislio da dobar dio igrača, ne svi, ali velik dio njih, uopće ne pripada Dinamu. Što ti dečki rade tu? No, tu su, a na Jakiroviću je da po svaku cijenu pronađe neki način da mu ekipa izgleda barem kao što je izgledala u drugom poluvremenu.

Kad vidim lica Mišiću i Ristovskom, onda je sve jasno
Jakirović mora shvatiti da ovaj Dinamo više nije ekipa koja si može dozvoliti loš ulazak u utakmicu ili da tu i tamo upada u crne rupe te da 20 minuta ne može spojiti dva pasa. Ovaj Dinamo nema kvalitetu da to nadoknadi. Više ne pričamo o sustavu igre, o taktici, hoće li se igrati 4-4-2, 3-5-2 ili 5-4-1. To više nije ni bitno.

Bitno je da barem pokažu želju. Kad vidim izraze lica Mišiću i Ristovskom, kad vidim da su klonuli, da su potonuli, onda je sve jasno. Kad su takva dva fajtera koja su vukla Dinamo godinu dana postali malodušni, onda je očito kakva je ovo momčad.

Previous articleZašto su na ovoj autocesti vidljive raznobojne svjetleće trake? VIDEO
Next articlePravila bontona: kako savršeno poslužiti kavu kod kuće

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here