Home Sport Ovo su rezultati koji se moraju poklopiti da Hrvatska prođe s bodom...

Ovo su rezultati koji se moraju poklopiti da Hrvatska prođe s bodom protiv Italije

222
0
GQIb43xXcAAr 8g
X

Hrvatska i Italija će u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu igrati ključnu utakmicu za prolaz u osminu finala Europskog prvenstva. Nakon dva kola, Španjolska vodi s šest bodova, Italija ima tri, dok Hrvatska i Albanija imaju po jedan bod. Pobjedom protiv Italije, Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala drugo mjesto u skupini, osim ako Albanija pobijedi Španjolsku i ima bolju gol-razliku. Trenutno, Albanija ima bolju gol-razliku za dva gola.

Mađari su nam odmogli

Ipak, čak i ako Albanija završi ispred Hrvatske s četiri boda, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala, dok bi Italija ispala. U slučaju remija s Italijom, Hrvatska će ovisiti o teoretskim scenarijima. Nakon utakmice Mađarske i Škotske, ti scenariji su postali još manje vjerojatni.

Naime, uz dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, četiri najbolje trećeplasirane ekipe također idu u osminu finala. Ako Hrvatska i Italija remiziraju, Mađari bi pobjedom protiv Škota bili bod ispred Hrvatske i imali prednost.

Puno toga se mora poklopiti

Unatoč svemu, matematika i dalje radi za Hrvatsku, čak i ako protiv Italije osvoje samo bod. Ako Engleska u skupini C pobijedi Sloveniju s tri ili više razlike, a Danska pobijedi Srbiju, Slovenci bi bili treći s dva boda i lošijom gol-razlikom od Hrvatske, dok bi Srbija ostala na jednom bodu.

Za prolaz Hrvatske s dva boda, potrebno je još nekoliko uvjeta. U skupini F, Portugal mora pobijediti Gruziju, a Turska Češku. Gruzija i Češka bi tada imali samo po bod, a Hrvatska bi bila ispred. Također, ako Hrvatska i Italija remiziraju, Albanci ne smiju osvojiti bod protiv Španjolske, jer bi imali bolju gol-razliku od Hrvatske.

Što se mora dogoditi da Hrvatska prođe dalje s neriješenim?

Kako bi se Hrvatska plasirala u osminu finala sa samo dva boda, moraju se poklopiti sljedeći uvjeti:

  1. Albanija mora izgubiti od Španjolske.
  2. Engleska mora pobijediti Sloveniju s barem tri gola razlike, a Danska Srbiju.
  3. Portugal mora pobijediti Gruziju, a Turska Češku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here