Home Vijesti Padaju li ruske rakete zbog Pokemona? Ukrajinci tvrde da Rusi imaju podmukli...

Padaju li ruske rakete zbog Pokemona? Ukrajinci tvrde da Rusi imaju podmukli plan, umiješana su djeca

171
0

Ruska vojska koristi igru ​​sličnu Pokemonu i djeci za lociranje ključnih vojnih ciljeva u Ukrajini, jedna je od najnovijih teorija ukrajinskih sigurnosnih službi.

Prema pisanju tabloida Sun, strahuje se da su ruski obavještajci došli do vrlo važnih informacija putem aplikacije kao što je PokemonGo.

Riječ je o kopiji popularne igre u kojoj djeca traže “kutije” s virtualnim nagradama, uključujući i novčane nagrade. Cilj je oslikati duž njihove trase područja koja uključuju vojnu i drugu kritičnu infrastrukturu u raznim naseljima. Rusi bi kasnije navodno gađali te mete.

Ukrajinci tvrde da ruska IT tvrtka, koju navodno kontroliraju pripadnici specijalnih jedinica, ima pristup podacima iz sporne aplikacije. Prema njihovim riječima, Rusi su djecu koristili za prikupljanje informacija o lokaciji ključnih strateških ciljeva.

Proveden je poseban očevid, nakon čega su u utorak na području Kirovgrada privedena dvojica tinejdžera. Navodno su kroz ovu igru, čije ime nije objavljeno, slikali kontrolne točke, dizala i transportne rute.

– Šetajući rutom, djeca su fotografirala teren, vojne objekte i kritičnu infrastrukturu u raznim naseljima. Tako je neprijatelj iskoristio ukrajinsku djecu za prikupljanje informacija o lokaciji strateški važnih objekata koji su bili “u mraku” – navodi se u priopćenju Službe sigurnosti Ukrajine.

Previous articleVIDEO: Srpski košarkaš šutnuo loptu nogom i preko cijelog terena pogodio suprotni koš!
Next articleSin joj se javio na telefon i napravio kaos: Bilo je prekasno kada je sve saznala, on se pojavio na vratima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here