Home Vijesti Pametno za Švorinića!

Pametno za Švorinića!

1728
0
Damir Radulić i Danko Švorinić

Stranka Pametno podržat će Danka Švorinića za riječkoga gradonačelnika čime on postaje jedan od glavnih favorita za ulazak u drugi krug izbora. Zajedničkim nastupom cilj je osigurati pet mjesta u Gradskom vijeću i četiri mjesta u Županijskoj skupštini u kojoj vjerujemo da ćemo odlučivati o većini. Lista za Rijeku i Pametno slične su stranke koje se klone populizma, a zalažu za politiku mjerljivih rezultata, istaknuto je na današnjoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji.
– Pred Rijekom su povijesni izbori na kojima će aktualni gradonačelnik završiti političku karijeru, a Rijeka će umjesto političkoga monopola dobiti pluralizam, istaknuo je gradonačelnički kandidat Liste za Rijeku i Pametnog Danko Švorinić koji misli da je iz toga razloga izrazito bitno da kandidat koji će se s Obersnelom suočiti u drugom krugu bude kandidat koji će donijeti pozitivne promjene jer Rijeka, ne samo da treba novog gradonačelnika, nego treba i novu politiku.
– Kao kandidat želim zastupati pristojnu, građansku i urbanu Rijeku. Umjesto populističkih obećanja, zalažem se za konkretne programe koji će donijeti nova radna mjesta i zaustaviti iseljavanje. Zalažem se za veće poticaje i podršku poduzetnicima, jeftinije komunalne usluge i privlačenje investicija te bih u nastavku kampanje volio da u tom smjeru krenu i moji protukandidati, poručuje Švorinić i nastavlja: Dosta nam je obećanja kako će se potrošiti novac građana. Jedan kandidat već gradi kolodvor, drugi dijeli besplatne udžbenike kao da novac građana pada s neba. Svi bi do bankrota nastavili trošiti iz osiromašene gradske kase, a mi se želimo koncentrirati na prijedloge koji će dugoročno omogućiti bogatiji grad i naše sugrađane, zaključio je zadovoljan podrškom koju je dobio od opcije Pametno, ‘moderne i urbane ekipe koja je u dosadašnjem djelovanju pokazala da se zalaže za pametnu politiku čiji je učinke moguće mjeriti po rezultatima’.

Predsjednik Pametnog Rijeka Damir Radulić istaknuo je kako su se s Listom za Rijeku vrlo brzo dogovorili budući da se radi o nezavisnim pojedincima sa svojim stavovima koji su sve ove godine ostali nezavisni od SDP-ove i HDZ-ove politike.

– Stranka Pametno staviti će fokus na poboljšanje kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja, te inzistirati na dovršetku izrade i početku provođenja kurikularne reforme kao temelja za budućnost. Osim toga zalagati ćemo se za stvaranje povoljne poduzetničke klime i uvjeta poslovanja kako bi Rijeka postala atraktivna novim investicijama koje nas desetljećima zaobilaze. Kada bi Rijeku trebalo nazvati po nekom rock band-u dio bi to Status Quo, godinama se za potrebe izbora iz ormara vade i recikliraju stari i nikada realizirani projekti. Želimo Rijeku kao poželjno mjesto za život i ulaganje kako bi konkretnim mjerama zaustavili demografski porazne pokazatelje i promijenili trendove. Želimo informatizaciju svih usluga u nadležnosti Primorsko – goranske županije ali i dopunjavanje postojećih e-usluga u Gradu Rijeci. Kompetentnost ljudi na rukovodećim funkcijama uz odgovornost i nagrađivanje sukladno ostvarenim rezultatima jednostavna je i univerzalna formula, zaključio je.

Previous articleJuniori Rijeke u Bellinzoni: ‘Očekivanja su uvijek visoka’
Next articleKonj na cesti kod Mošćenica, srne kod Dobrinja i Skrada

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here