Home Mozaik Par se umjesto djece odlučio za putovanja: “Izležavanje je bolje od imanja...

Par se umjesto djece odlučio za putovanja: “Izležavanje je bolje od imanja djece.”

193
0
5f2cd740 04f1 44e1 bbaa 92803a4caa60
5f2cd740 04f1 44e1 bbaa 92803a4caa60

Hannah Bird (25) i njezin suprug Charlie Caper (24) vode život koji mnogi mogu samo sanjati. Kroz avanture putovanja i aktivnosti poput padobranstva, skijanja i ronjenja, ovo mlado bračno partnerstvo pronalazi sreću i ispunjenje – a sve to bez djece.

Kako objašnjavaju, njihov životni stil duboko je ukorijenjen u filozofiju “dvostruki prihod, bez djece”, popularno nazvanu DINK ( “dual income, no kids”). Umjesto tradicionalnog shvaćanja obitelji, Hannah i Charlie odlučili su se fokusirati na izgradnju uspomena putovanjima i zajedničkim aktivnostima. Od Indije do Hrvatske, par je već posjetio 35 zemalja i planira nastaviti svoje putovanje jednom mjesečno.

“Mogli bismo uštedjeti za našu buduću djecu, ali umjesto toga smo odlučili biti sebični. Ulažemo u uspomene. Stalno nas pitaju kada ćemo zasnovati obitelj, ali mi to ne planiramo. Ne treba posramljivati ljude koji ne žele djecu”, ističe Hannah.

Razlozi zašto ovaj par ne planira roditeljstvo dublji su nego što se na prvi pogled čini. Charlie pati od srčanog problema uzrokovanog mutacijom gena, dok je Hannah pobijedila difuzni limfom velikih B-stanica. Iako biološko dijete nije opcija, njih dvoje tvrde da ne bi mijenjali svoj način života ni da su zdravstveni uvjeti drugačiji.

Unatoč društvenim očekivanjima koja ponekad postavljaju pritisak na parove da osnuju obitelj, Hannah i Charlie smatraju da je sreća subjektivni pojam te da nema univerzalne formule za ispunjen život.

“Ljudi misle da nemate ispunjen život ako nemate djecu. Prilično sam sretna što ležim na plaži. Izležavanje je bolje od imanja djece. Ako želite djecu, to je u redu, baš kao i ako ne želite”, zaključuje Hannah.

Njihova priča služi kao podsjetnik da sreća dolazi u mnogim oblicima te da je važno živjeti prema vlastitim željama i uvjerenjima, bez obzira na društvene norme ili očekivanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here