Home Mozaik Pas mješanac ušao u crkvu, svećenik: “Spreman je za krizmu!”

Pas mješanac ušao u crkvu, svećenik: “Spreman je za krizmu!”

206
0

Pas je za vrijeme mise ležao na podu. Prednje šape bile su prekrižene elegancijom koja parira drevnim egipatskim sfingama.

Krzno podsjeća na prirodu lutalice, ali i urođeni odgoj da šuti poput pokazatelja da poštuje mjesto gdje je našao utočište. Glavni lik ove priče je pas, četveronožni ulični ljubimac koji je prije početka vjerskog obreda ušao u crkvu Santa Barbara di Senorbì, gradića s nešto manje od pet tisuća stanovnika u pokrajini Južna Sardinija.

Vjerojatno motiviran zimskom hladnoćom, pas je ušao u bogomolju i zauzeo mjesto ispred oltara u trenutku kada je bilo još praznih klupa. Za doček kućnog ljubimca pobrinuo se don Nicola Ruggeri, župnik crkve, koji je želio ovjekovječiti događaj fotografijom koju je potom objavio na svom Facebook profilu: „Koliko je sati krizma? Issu giai prontu (“Već sam spreman” na sardskom jeziku)”, napisao je svećenik ispod fotografije, očito zabavljen neobičnom pojavom.

Među pristiglim komentarima ima i onih koji pitaju svećenika je li taj pas njegov, ali on odgovara: “Ne, tu je od danas popodne (25. studenoga)! Pomislite samo da je na sprovodu legao na tepih između oltara i lijesa“, vijest koju je potvrdila i Franca: “Večeras je bio na Loreninom sprovodu i bio tamo cijelu večer”.

Svećenikova gesta naišla je na vrlo dobar prijem među njegovim vjernicima: “Jadnik ga je usvojio, u nesvijesti je otišao svome stvoritelju po podršku”, piše sumještan Gigi, dok don Ruggerijev ujak zabavljeno piše: “Neka bude oltarnik, kladimo se da će biti još poslušniji”. A onda Graziella: “Prekrasna je.. I on, imam je sa svojim malim nožicama zajedno u molitvi”, pa Paolo: “Draga Nicola, sad možeš mirno spavati. Imaš dobrog anđela čuvara. Šaljem ti zagrljaj”

Sada se treba nadati da će mu vidljivost pružena ljubaznom dobrodošlicom don Ruggerija također dati dom i obitelj u kojoj će moći ostati, iako se mnogi nadaju da će ga svećenik usvojiti.

Previous articleHrvatskoj protiv Japana sudi čovjek koji je uništio utakmicu Gane i Portugala!
Next articleIza katolibanskih prosvjeda u Zagrebu stoji udruga koja je tražila potpunu zabranu pobačaja u Poljskoj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here