Home Kolumne ‘Pedofilija u Katoličkoj crkvi želi skrenuti pažnju na Dalaj Lamu’

‘Pedofilija u Katoličkoj crkvi želi skrenuti pažnju na Dalaj Lamu’

409
0
Piše: Marija A Štrajh:

Nedavno izvješće Associated Pressa otkrilo je šokantan problem u Katoličkoj crkvi: alarmantan broj svećenika umiješan je u pedofiliju. To je dovelo do poziva na reformu unutar Crkve, a mnogi su se ljudi pitali kako je takav problem mogao tako dugo ostati nekontroliran.

Jedan od najzabrinjavajućih aspekata izvješća je činjenica da je Crkva godinama bila svjesna ovog problema, ali je učinila malo da ga riješi. U nekim slučajevima svećenici koji su uhvaćeni u zlostavljanju djece premješteni su u druge župe umjesto da budu kažnjeni ili potpuno isključeni iz Crkve.

To je dovelo do klime straha i tajnovitosti, s djecom koja se često boje istupiti i prijaviti zlostavljanje koje su pretrpjeli. U nekim slučajevima im se prijeti nasiljem ili čak smrću ako to učine.

Ovaj problem nije ograničen samo na Hrvatsku. Zapravo, riječ je o globalnom problemu s kojim se Katolička crkva bori godinama. Međutim, nedavno izvješće AP-a dovelo je ovo pitanje u prvi plan javne svijesti, a postoji rastući zahtjev za reformom unutar Crkve.

Previous articleNoćas stiže nova velika promjena vremena!
Next articleJe li ovo najljepša asistencija svih vremena?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here