Home Mozaik ‘Pelica od pine’ uvjerljivo slavila u Puntu!

‘Pelica od pine’ uvjerljivo slavila u Puntu!

103
0
DSC 3132
MIK

Na četvrtu festivalsku večer mikovci su pohitali na Boduliju gdje su ih srdačni domaćini dočekali u školskoj dvorani u Puntu. Općina Punat, domaćin je zajedno s Općinom Malinska – Dubašnica te Gradom Krkom, pa je MIK tako ove godine, u jubilarnoj godini četvrti zapjevao u ovom prekrasnom mjestu. Na početku raspjevane večeri mikovce i publiku je pozdravio načelnik Općine Punat Daniel Strčić koji je svima zaželio odličnu večer te zaželio MIK-u još puno raspjevanih godina te mu još jednom odao priznanje na čuvanju našeg ČA i tradicije ovog kraja.

Nakon pozdravnog govora, započela je glazbena večer koja je tradicionalno otvorena izvođenjem pobjedničke skladbe protekle večeri, a potom se nastavila predstavivši šesnaest novih skladbi kojima treba pridodati i tri mikovske uspješnice koje su publiku podsjetile na skladbe koje su obilježile festival, svaka na svoj način. Tako su publiku oduševili nastupi Džoa Maračića Makija, Tamare Brusić i ženske klape Hreljin te ženske klape Vejanke. Kako je to na Melodijama Istre i Kvarnera lijep običaj publika je velikim pljeskom nagradila sve izvođače, a neke je nagradila i svojim glasovima. I dok je komisija zbrajala puntarske glasove, publiku su dodatno raspjevali Duško Jeličić i Nevia Rigutto, Gina Picinić, ženska klapa Hreljin i Alen Polić izvevši mikovske hitove.

Dva sata izvrsne zabave

Nakon dva sata izvrsne zabave došlo je i vrijeme objave puntarskih glasove i dodjele nagrada, a prema glasovima publike treće mjesto osvojila je skladba „Tri mladića“ (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvedbi Dina Gušića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota, koja je osvojila 66 glasova, drugo mjesto osvojila je skladba „Srce na cesti“ (Robert Grubišić/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić/Ivan Nino Načinović) sa 69 glasova, dok je uvjerljivo sa 140 glasova slavila skladba „Pelica od pine“ (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) u izvođenju Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta.

Nakon četvrte festivalske večeri, po zbroju bodova, u ukupnom plasmanu vode „Tri mladića“ sa 77 bodova, druga je „Pelica od pine“ sa 67 bodova dok je treća „Sansego moja mladosti“ (Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić, sa 64 osvojena boda.

Festivalska karavana putuje u Istru

Nakon odlične puntarske večeri, festivalska karavana putuje u Istru i to u Svetvinčenat gdje će na legendarnoj placi zapjevati, s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan, a mikovska ekipa itekako raspoložena što će zasigurno rezultirati još jednom pravom festivalskom večeri, upravo onakvoj kakvu samo MIK može prirediti..

Pokrovitelji festivala su: Primorsko-Goranska Županija, Istarska Županija – Regione Istriana (Upravni odjel za Kulturu i zavičajnost), Grad Rijeka, Grad Bakar, Grad Pazin, Grad Kastav, Grad Opatija, Grad Krk, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, TZ Kvarnera, TZ Grada Rijeke. Festival podržavaju: Dezinsekcija Rijeka, GP KRK, HDS Zamp, Migross, Netcom, Barocco caffe, Tisak Šuljić, Art stvaraonica, Loretta i Zlatarna Federiko Opatija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here