Home Mozaik Temperature uskoro rastu i do 30°C, a onda slijedi nova radikalna promjena!

Temperature uskoro rastu i do 30°C, a onda slijedi nova radikalna promjena!

117
0
pexels pixabay 355508
pexels pixabay 355508

Još danas vrijeme će biti pretežno oblačno u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, uz slabu kišu u sjevernom dijelu unutrašnjosti i na istoku zemlje. Kolnici su na mjestima mokri i skliski, stoga se iz Hrvatskog autokluba vozače poziva na oprez.

Današnje Vremenske Prilike

U nastavku utorka, najsunčanije će biti na jugu Jadrana, dok sjevernije duž Jadrana i na kopnu može biti lokalnih kiša i pljuskova, osobito sredinom dana i poslijepodne, prognozirala je za N1 meteorologinja Tea Blažević. Lokalnih nestabilnosti može biti i tijekom srijede, većinom u unutrašnjosti, no bit će znatno rjeđe.

Prognoza za Drugi Dio Tjedna

U drugom dijelu tjedna bit će sve manje kiše i pljuskova, a posvuda sunčanije i toplije. Za vikend bi lokalno moglo biti i vruće. Izidor Pelajić za HRT je kazao kako će u nastavku tjedna na kopnu biti sve više sunčanog i toplijeg vremena. Ujutro će vidljivost ponegdje smanjivati kratkotrajna magla. S dnevnim razvojem oblaka rijetkih, izoliranih pljuskova bit će osobito u srijedu poslijepodne.

Vremenske Prilike na Jadranu

Na Jadranu će biti većinom suho i sunčano, u srijedu s umjerenom naoblakom, a u četvrtak i petak pretežno vedro. Tijekom popodneva slab do umjeren vjetar s mora upotpunjavat će već pomalo ljetni ugođaj uz koji će temperatura zraka rasti prema 30 °C.

Dugoročna Prognoza

DHMZ-ova prognoza za sedam dana pokazuje temperature koje se u kontinentalnom dijelu Hrvatske penju do 30 °C prema kraju tjedna. Za ponedjeljak je najavljen pad temperatura za 10 °C u odnosu na nedjelju te kiša.

Savjeti za Vozače

Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da budu oprezni zbog mokrih i skliskih kolnika. Slaba kiša i promjenjivo vrijeme mogu uzrokovati poteškoće u prometu, stoga je važno prilagoditi brzinu vožnje uvjetima na cesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here