Home Vijesti Pentagon nabavlja 100.000 mrtvačkih vreća!

Pentagon nabavlja 100.000 mrtvačkih vreća!

983
0

Pentagon nastoji osigurati čak 100.000 mrtvačkih vreća za potencijalnu civilnu upotrebu, s obzirom na upozorenje da bi smrtnost u SAD-u mogla porasti u narednim tjednima od pandemije koronavirusa.

Taj potez mračan je kontrapunkt Pentagonovom vrlo hvaljenom angažmanu dva bolnička broda u New Yorku i Los Angelesu kako bi se ublažio pritisak na regionalne bolnice koje su preopterećene.

Procjenjuje se da će od 200.000 Amerikanaca umrijeti od epidemije koronavirusa u SAD-u, izjavio je u utorak jedan visoki dužnosnik Bijele kuće, čak i uz još 30 dana najstrožih zdravstvenih ograničenja. Preispitujući projekcije, predsjednik Donald Trump upozorio je Amerikance na teško razdoblje koje je pred njima.

“Ovo će biti bolna dva tjedna”, rekao je Trump u Bijeloj kući u utorak. “Provjerit će se naša snaga, isprobati će se naša izdržljivost.”

Vlada prethodno nije podijelila detalje o svojim projekcijama za širenje virusa, koji je do sada ubio više od 4,400 ljudi u Sjedinjenim Državama i zarazio njih više od 200.000.

Agencija za obrambenu logistiku još nema određeni zahtjev za isporuku, ali agencija ih želi čim budu spremni, Pentagon je blizu dogovora s trenutnim dobavljačem o brojevima i vremenskim linijama, rekao je Bloombergu jedan od izvora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here