Home Biznis ‘Vlada RH prihvatila većinu mjera koje je predlagala i Hrvatska obrtnička komora’

‘Vlada RH prihvatila većinu mjera koje je predlagala i Hrvatska obrtnička komora’

673
1

Hrvatska obrtnička komora pozdravlja drugi set mjera koje je Vlada RH predložila, a koje su nakon kontinuiranog dijaloga s obrtnicima rezultirale prilagodbom gospodarskih mjera sukladno našim traženjima.
Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec: „Svaka mjera koja ima tendenciju spašavanja hrvatskih obrtnika ima našu podršku, jer oni bez pomoći države neće moći nastaviti s poslovanjem kada kriza prođe. Snažno smo se zalagali za otpis poreza i doprinosa, a ne za njihovu odgodu, tako da smo zadovoljni što je Vlada RH uvažila nastojanja Hrvatske obrtničke komore i ostalih gospodarskih asocijacija. Mjere koje se sada poduzimaju nisu usmjerene tek na trenutno spašavanje, već su zalog stvaranja novog hrvatskog gospodarstva nakon završetka pandemije.“
Ono na čemu i dalje inzistiramo i smatramo nužnim je: proširenje mjera HZZ-a na sezonske obrte, uvođenje modaliteta moratorija na obveze kredita i leasinga prilagođenog trenutnoj kriznoj situaciji i ujednačeno postupanje svih banaka. U tom dijelu, očekujemo da HNB i Vlada RH jednoznačno odrede uvjete i razdoblje moratorija, kako bi se izbjegla pojedinačna pregovaranja poduzetnika. Hrvatska obrtnička komora podržava Vladu RH u daljnjim pregovorima sa socijalnim partnerima, vezanim uz zahtjev HOK-a za prilagođavanje radnog zakonodavstva, s ciljem zadržavanja radnih mjesta.
Inzistiramo da svaka donesena mjera u svojoj provedbi bude jednostavna i bez suvišne administracije.

1 COMMENT

  1. Pa ovo bih nazvao dubokoumnim potezom Plenkyja i njegove svite.Izveo je prilčno dobro sve samo je dao premalo vremena. Sve države koje žele uspješno izići iz ovog pakla su dale moratorij do kraja godine. Zašto se to nije i u Hrvatkoj napravilo? Zar hoće prouzročiti bunt ionako već nabrijanih hrvata?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here