Home Vijesti Peović: U zadnjih 30 godina imamo samo kvislinške vlade

Peović: U zadnjih 30 godina imamo samo kvislinške vlade

44
0

Saborska zastupnica Radničke fronte (RF) Katarina Peović u Hrvatskom saboru nazvala je kvislinškim sve vlade koje smatraju da ne treba raskinuti bilateralne sporazume koje sadržavaju klauzulu međunarodnih arbitraža.

‘Sve vlade koje smatraju da ne treba raskinuti bilateralne sporazume koje sadržavaju klauzulu međunarodnih arbitraža, koje se postavljaju iznad domaćih sudova, i gdje ćemo plaćati desetke milijardi kuna stranim kompanijama i našim poduzetnicima, koji se kao Todorić često prikazuju kao strane kompanije, to je čin izdajništva’, rekla je Peović u slobodnim govorima.

‘To je kvislinška politika. U zadnjih 30 godina imamo samo “kvislinške vlade” i sve su odgovorne’. Smatra i kako su oni koji misle doći na vlast, a ne misle raskinuti bilateralne međunarodne sporazume, isto kvislinzi.

Podsjetivši kako je prošli iz rada Sabora bila izbačena na dva dana što je, kako je rekla, presedan, Peović je izrazila zadovoljstvo što je za saborsku govornicu ‘vratila ključnu temu izdajništva u Hrvatskoj’, koje se povezuje ne samo sa zadnjom aferom u Ini, već je izdajništvo čin podržavanja međunarodnih arbitraža.

Peović je kazala i da su, za razliku od Hrvatske, Italija, Češka, Poljska, Rumunjska raskinule takve međunarodne sporazume.

‘HDZ je kvislinška stranka. Kvislinška je zato jer legalno krade svoj narod’, poručila je na što je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao da ponovo radi ono za što joj je zadnji put na dva dana zabranio rad u Saboru.

‘Molim vas da ne rabite tu riječ jer je (Vidkun) Quisling (norveški političar, suradnik nacista u 2. svjetskom ratu) završio strijeljanjem kao jedan od najvećih izdajnika u povijesti ljudskog roda. Izdao je svoj narod’, rekao je. To što vi govorite, dodao je, govor je mržnje i pozivam vas da to ne činite.

Previous articleVlasnik kafića uhvatio gosta u zahodu kako mokri držeći upaljeni laptop pa ga počastio ‘po domaću‘. Stranac se požalio na Facebooku, a onda je uslijedio odgovor…
Next articleRijeka u prvih 9 mjeseci već oborila turistički rekord iz 2019!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here