Home Sport Pešić Bukovac pisala Vladi: Diskriminirate sport

Pešić Bukovac pisala Vladi: Diskriminirate sport

696
0

Predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, reagirala danas povodom donesenih mjera Kriznog stožera otvorenim pismom koje prenosimo u cijelosti:
‘Temeljem donesenih odluka Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite koje se odnose na sport, osjećamo se dužni reagirati u svrhu interesa naših sportaša, sportskih klubova i naših građana. Naši upiti temeljeni su na zakonskim odredbama koje definiraju položaj sporta u našoj državi a koje su novim Odlukama izazvale u sumnju ispravnost i njihovu logičnost. Naime članovi naše sportske zajednice i naši građani zbunjeni su načinom kojim se u Odluci sport doslovno diskriminira. Sportaši i sportske udruge mogu biti za primjer i uzor drugima u poštivanju mjera i preporuka Stožera CZ. Treninzi i natjecanja su se održavala gotovo savršeno sa velikim brojem učesnika i često smo javno pohvaljivani kao primjer rada u uvjetima izazvanim krizom COVID-a. Svjesni smo da je kriza utjecala promijenivši nam uobičajeni način života ali sportaši su se i na to odlično prilagodili. To ne treba čuditi jer su sportaši po svojoj prirodi naučeni na disciplinu i rada u otežanim uvjetima.
Primjeri Vaše Odluke kao što su mjere u kojima su naši najmlađi sportaši, djeca, tretirani tijekom boravka u školi gdje su neprekidno zajedno, a da bi im se nakon nastave potpuno zabranilo bavljenje sportom, diskriminira sport te negativno utječe na razvoj i zdravlje djece. Smatramo također neupitnim i znanstveno dokazanim važnosti tjelesne aktivnosti u brojnim aspektima pa svakako i razvoju imuniteta. Tome u prilog je i dokazana činjenica da su mlađe generacije izrazito manje podložne posljedicama bolesti COVID-19. Stoga je Odluka o mogućnosti rada samo sa starijim uzrastima potpuno nelogična i diskriminatorska.
Treba li napomenuti usporedbu gužvi u jučerašnjim shopping centrima i njihovom opravdanim ponašanjem u odnosu na sportaše koji se zbog želje i poštivanja propisanih mjera ni ne presvlače u klubovima, a sve u cilju održavanja svoje sportske aktivnosti. Stoga Vas na kraju molimo za preispitivanje navedenih mjera u cilju interesa sporta i zdravlja naših sportaša te stvaranje povjerenja kod naših građana koje je definitivno narušeno ovakvim nelogičnim i
ishitrenim Odlukama, zaključuje se u reagiranju.

Previous article11.282 testiranih, 3987 novih slučajeva, umrlo 55 ljudi
Next articleVIDEO: Hotel Hilton na Costabelli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here