Home Najnovije Petra Kliba – SCOR W´s Match Race tim pobjednica Ultra-Sailing Match Racea...

Petra Kliba – SCOR W´s Match Race tim pobjednica Ultra-Sailing Match Racea 2009

2410
0

SCOR W´s Match Race tim sa kormilarkom Petra Klibom a u sastavu Jelena Prekalj na glavnom jedru, Nikolina Đakulović na trimu,Irina Matošević na trimu i Sanja Žuljević na pramcu, pobjednice su regate ženskog dvobojskog jedrenja Ultra – Sailing Match Race 2009 održane ovog vikenda u Splitu.

U subotu u organizaciji škole jedrenja Ultra – Sailing iz Splita i jedriličarskog kluba Frapa iz Rogoznice održana je regata ženskog dvobojskog jedrenja
Ultra – Sailing Match Race 2009. Cilj regate bio je promocija ženskog dvobojskog jedrenja a ujedno i uvod u prvo Prvenstvo Hrvatske za žene u dvobojskom jedrenju koje će se održati od 10 do 14. lipnja u Rogoznici.

Na regati su nastupile tri posade: SHE Team iz Šibenika – kormilarka Ana Gojčeta (JK Val,Šibenik)za koju je ovo bio prvi nastup u dvobojskom jedrenju,domaća posada predvođena s Tihanom Tadinac i posada Riječkog jedriličarskog kluba (SCOR)sa kormilarkom Petrom Kliba.

Program je otvorio Neven Baran, najpoznatiji hrvatski međunarodni sudac u dvobojskom jedrenju, održavši mali uvod u Match Race jedrenje. Odlučeno je da će se jedriti jedan „Round Robin“, odnosno svatko protiv svakoga. Na sastanku kormilarki izvučeni su i brodovi i prva dva broda su izvukle Tihana Tadinac i Petra Kliba kojima je pripala čast započeti prvu regatu dvobojskog jedrenja.

Prvi dvoboj Kliba – Tadinac pobjedila je Kliba.U drugom dvoboju
Gojčeta (JK Val,Šibenik)- Kliba pobjedila je Kliba čime je postala i ukupna pobjednica dvobojske regate Ultra-Sailing Match Race-a 2009 i vlasnica prijelaznog pokala čiji će naslov trebati obraniti i dogodine.

Petri Klibi i njenom SCOR W`s Match Race timu cilj je sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Trenutno najiskusnijoj hrvatskoj ženskoj posadi dvobojskog jedrenja ova pobjeda je još jedan motiv za daljnje napredovanje u borbi za kvalifikacije za OI gdje pravo nastupa ima samo jedan nacionalni tim.

Previous articleIzbori spašavaju plaće u lokalnoj samoupravi
Next articleJovanović: Za neizgradnju autobusnog kolodvora krive Hrvatske željeznice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here