Home Vijesti PGS: ‘Ministrica kulture, Obersnel, Filipović i Šarar nas pokušavaju uvjeriti da smo...

PGS: ‘Ministrica kulture, Obersnel, Filipović i Šarar nas pokušavaju uvjeriti da smo idioti’

330
0

„Ne likujemo mi ni nad čijim porazom, ali inzistiramo da se ispoštuje volja Kazališnog i Gradskog vijeća. Intendant HNK „Ivana pl. Zajca“ je političkom voljom imenovan, političkom voljom se i razrješuje i to onda kada se procijeni da je loš upravitelj, a na sjednici Gradskog vijeća to se i dogodilo. Nažalost, intendantov ego ne dozvoljava mu da to uvidi sam i dostojno se skloni jer više je no očito da ga na toj funkciji žele još samo ministrica, gradonačelnik i pročelnik Šarar. Nitko drugi“, rekla je predsjednica riječkog ogranka PGS-a i gradska vijećnica Tea Mičić Badurina pa dodala da je sve prilično jasno ili bi barem trebalo biti nakon što su svi koji su to trebali rekli svoje: umjetnici i ostali zaposlenici „Zajca“ koji su u Kazališno vijeće odabrali glasne Blaževićeve oponente Slavka Sekulića i Dražena Mikulića, Kazališno vijeće koje je jednoglasno predložilo Blaževićevo razrješenje i, na koncu, Gradsko vijeće Grada Rijeke koje je dvotrećinski izglasalo odlazak intendanta.

„O čemu mi pričamo? Dvije trećine predstavničkog tijela, Gradskog vijeća, koje predstavlja građane ovoga grada i to brojkom od 23.147 građana koliko ih je ukupno glasovalo za ovih 19 vijećnika na izborima, a u odnosu na 10.883 građana koji su glasovali za SDP-ovu koaliciju, izglasalo je Blaževićev odlazak. I zar sada njihov glas, a dvostruko ih je više prema SDP-ovim glasovima, ne vrijedi ništa? Do Blaževića je stalo šačici ljudi, s time da je gradonačelnik Marko Filipović tek kolateralna žrtva Vojka Obersnela koji u Gradu orkestrira spašavanjem intendanta, i oni sve vrijeme pokušavaju pojasniti 23 147 građanki i građana da su ustvari idioti?! Apsurdno! Čak i vijećnici s SDP-ove liste, njih deset, bilo je potpuno pasivno na sjednici Vijeća, nisu imali što reći u obranu Marina Blaževića, pa je jasno da su protiv smjene glasali po nalogu partije, a ne prema vlastitoj savjesti“, žestoko je govorila Mičić Badurina pa, u istom tonu, nastavila i o ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek.

„Ona je, pak izjavila da nema nikakav odnos prema Gradskom vijeću već da razmatra samo odluke Kazališnog vijeća, da nikoga nije smjenila prije isteka mandata i, licemjerja li, da institucije treba tretirati s dignitetom. Dakle, ministrica ili pokazuje elementarno nepoznavanje zakona ili samo pokušava manipulirati javnošću. Indentanta bira i razrješava Gradsko, a ne Kazališno vijeće, jer je Grad osnivač HNK „Ivana pl. Zajca“. Ona je ta koja ne drži do institucija, do demokratskih standarda i vrlo jasno ide protiv odluke Vijeća i građana. Gradonačelnik Filipović, pak, skriva se iza ministričinog mišljenja, u njezinoj odluci traži slamku spasa za Blaževića, ali i sam ruši dignitet Gradskog vijeća unatoč činjenici da Grad Rijeka, kojemu je načelu, ima osnivačka prava nad kazalištem“, zaključila je Tea Mičić Badurina.

Previous articleSučić: U mojoj obitelji nema navijača Dinama, a najopasniji su Oršić i Petković
Next articlePutin planira testirati nuklearnu bombu na granici s Ukrajinom? 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here