Home Vijesti PGS, RI, AM i HL zajedno na riječke mjesne izbore

PGS, RI, AM i HL zajedno na riječke mjesne izbore

3211
0

pgsriamhlPredstavnici Primorsko-goranskog saveza, Liste za Rijeku, Akcije mladih i Hrvatskih laburista potpisati će u četvrtak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za riječke mjesne odbore koji će se održati 19. listopada.

Novoformirani savez očekuje da će se četiri programski bliske gradske opozicijske stranke koncentracijom glasova u jednom bloku nametnuti kao ravnopravna alternativa SDP-ovom i HDZ-ovom bloku. Na zadnje mjesne izbore 2010. godine PGS je izašao samostalno, a Akcija mladih i Lista za Rijeku u koaliciji te su obje opcije dobile po 11 izabranih vijećnika. Udruživanjem snaga regionalnih političkih opcija uz priključenje Laburista očekuju se značajno bolji rezultati, posebno na zapadnom dijelu grada u kojem je ambicija saveza preuzimanje većine mjesnih odbora. Pobjeda se očekuje i u nekoliko mjesnih odbora u centru s obzirom na tradicionalno dobre rezultate regionalne opcije u tom dijelu grada, a izabrane predstavnike bi trebali dobiti i u svim vijećima na istoku te se na taj način nametnuti kao nezaobilazan faktor u formiranju vlasti.

Unatoč malim ovlastima i tradicionalno slabom izlasku birača na najnižoj razini izravnih izbora, rezultati ovih mjesnih izbora se očekuju za zanimanjem zbog zauzimanja startnih pozicija pred parlamentarne nacionalne izbore 2015. ali i nezapamćene krize u vladajućem SDP-u koji je prije četiri godine preuzeo upravljanje u većini mjesnih odbora, a na ovim izborima će te rezultate braniti u koaliciji s HSU-om.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here