Home Vijesti Pijani vozači obilježili prometni vikend

Pijani vozači obilježili prometni vikend

624
0

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.
Izdvajamo nesreću koja se dogodila u subotu, 8. lipnja oko 12.50 sati u Rijeci u kojoj je teško ozlijeđeno sedmogodišnje dijete.  U dijete je udarilo osobno vozilo marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 31-godišnja hrvatska državljanka, dok je prelazilo kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu u ulici Drenovski put. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka gdje su utvrđene zadobivene teške ozljede.

Osim spomenute prometne nesreće, zabilježene su i nesreće koje su izazvali alkoholizirani vozači. Tako je sinoć oko 19 sati u Bregima kod Matulja 55-godišnji vozač osobnog vozila marke Lada, riječkih registracijskih oznaka, izazvao prometnu nesreću kada je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,50 g/kg.
U subotu, 8. lipnja, je pak oko 16.20 sati u Rijeci na području Donje Vežice 24-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću. Vozilom osobnim marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka je upravljao je pri koncentraciji alkohola od 2,17 g/kg. Prešavši na lijevu stranu kolnika  udario je u drugo osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Istog dana u ranim jutarnjim satima je na području Ike 19-godišnji hrvatski državljanin izazvao prometnu nesreću dok je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,39 g/kg. Vozilom marke Opel kretao se u  smjeru Lovrana te je u oštrom zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se drugim osobnim vozilom. Nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja, ali je brzom intervencijom opatijske policije pronađen i priveden u službene policijske prostorije. Tijekom postupanja kod 19-godišnjaka je pronađena i droga marihuana u količini od 1 grama tako da je prijavljen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa i  Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Još jedan 19-godišnji alkoholizirani vozač je toga dana izazvao prometnu nesreću. Oko 6.30 sati kretao se Osječkom ulicom u Rijeci prema Potoku osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg . Izgubivši kontrolu nad vozilom u zavoju, udario je u ivičnjak, a zatim vozilom prešao na suprotnu kolničku traku, gdje je udario u ivičnjak, prometni znak i rasvjetni stup.
Jučer je oko 6.40 sati na autocesti Rijeka- Zagreb kod Vrbovskog  29-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa Romeo, karlovačkih registracijskih oznaka, alkoholiziran izazvao prometnu nesreću. Krećući se vozilom pri utjecaju alkohola od 1,46 g/kg  nije se kretao sredinom prometne trake te je vozilom udario u zaštitnu ogradu . U Selcu je istog dana oko 1 sat zaustavljen u prometu 27-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,08 g/kg.

U Rijeci su jučer zbog alkoholiziranosti u vožnji i privedena dva vozača. Na Pećinama je oko 1 sat zatečen 64-godišnji vozač osobnog vozila marke Lancia, pri utjecaju alkohola od 1,50 g/kg, dok je 55-godišnjak oko 18 sati zaustavljen na riječkoj zaobilaznici gdje je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, pulskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg. Vozač Volkswagena  kretao se auto-cestom iz smjera Diračja u smjeru Rujevice u suprotnom, odnosno, zabranjenom smjeru.
Budući da su obojica pokazivali namjeru nastavljanja vožnje u takvom stanju, privedeni su na postupanje u službene policijske prostorije te kao i ostali počinitelji prekršaja sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here