Home Najnovije Piksi: Ušao sam u hrvatsku svlačionicu 1999. godine nakon utakmice. Bili su...

Piksi: Ušao sam u hrvatsku svlačionicu 1999. godine nakon utakmice. Bili su u šoku

97
0

Dragan Stojković Piksi, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije, a danas izbornik srpske reprezentacije, ispričao je nepoznate detalje o utakmici Hrvatske i SR Jugoslavije 1999. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Utakmica na Maksimiru završila je rezultatom 2:2, što je za Hrvatsku značilo da neće ići na Europsko prvenstvo. Bilo je to ogromno razočaranje jer je godinu dana ranije momčad Ćire Blaževića osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

“Došli smo u Zagreb uvjereni da igramo za Europsko prvenstvo. Bila je posebna atmosfera, naelektrizirana, zbog politike i zbog svega, ali s nama igračima nije bilo nikakvih problema, ružnih riječi, psovki, prijetnji. Krenuli smo furiozno u utakmicu, Alen Bokšić nam je dao gol, a onda je Ladić početnički skrivio dva pogotka pa smo preokrenuli.

Dobili smo nakon toga i crveni karton i krenuli smo u drugo poluvrijeme da izdržimo s vodstvom. No dobili smo gol odmah i do kraja smo se s igračem manje borili za tih 2:2. Nismo mogli napadati jer nismo bili kompletni. Nakon utakmice bio je muk na stadionu. Nije bilo nekog slavlja kod nas”, ispričao je Stojković u emisiji Mojih top 11.

“Pokazali smo kolegijalnost i ljudskost”
“Sjećam se da sam ušao u svlačionicu kod Hrvata, a oni su bili u totalnom šoku. Sjećam se pozdrava s Bokšićem i Šukerom. Rekao sam im da dignu glave gore. Bilo im je jako teško, doživjeli su taj remi kao poraz. Ali mi smo pokazali tu kolegijalnost i ljudskost da pružimo protivnicima ruku i kažemo im da nastave igrati dalje”, rekao je Piksi.

Previous articleSlika njemačke kupaonice obišla svijet: tisuće ljudi komentiraju jedan detalj
Next articleFritula i za Guardiolu: Real Madrid će zbog Mame ŠČ! i LET 3 imati veliku prednost u uzvratu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here