Home Kolumne Plan za svoj život

Plan za svoj život

242
1

Hrvoje Horvat se bavi pisanjem već nekih desetak godina, prva knjiga mu je izdana 2003. godine, zove se "Kako pronaći srodnu dušu".  Sada radi na drugoj knjizi koja ima radni naslov "Uspjeh dolazi kada pronađeš sebe". To je motivacijska knjiga koja govori o tome kako pronaći uspjeh na poslovnom planu i kako uživati radeći posao koji doista volimo
Hrvoje Horvat se bavi pisanjem već nekih desetak godina, prva knjiga mu je izdana 2003. godine, zove se “Kako pronaći srodnu dušu”. Sada radi na drugoj knjizi koja ima radni naslov “Uspjeh dolazi kada pronađeš sebe”. To je motivacijska knjiga koja govori o tome kako pronaći uspjeh na poslovnom planu i kako uživati radeći posao koji doista volimo
Vjerojatno se smijete naslovu. Možda ćete reći ovaj je smiješan. Kakav plan? Pa svi imaju plan u svom životu. On je bar opće poznat u hrvatskoj. Prvo idemo u vrtić, onda u osnovnu školu, srednju, pa fakultet i onda se zaposlimo i to je vrhunac našeg plana i priče. Naravno trebamo naći dobar posao, po mogućnosti siguran posao u državnoj firmi gdje nećemo previše raditi, a plaća ide svaki mjesec. Fino možete pjevati onu: “Ala, volim ovaj režim plaća ide a ja ležim!”. Samo ta vremena prolaze, jer nećete vjerovati država rasprodaje državne firme i sve je manje “sigurnih” i dobrih poslova, s dobrom plaćom i ne pretjeranim radom. Kod privatnika svi znamo kako je. Veselo u najmanju ruku, nikada vam neće biti dosadno, a ako kod privatnika ne radite puno, a plaća dolazi približavate se burzi rada, jer kada privatnik neće imati za plaće onda ćete se čuditi. Kako to, a ja pošteno radim u firmi.
Dobijete otkaz i plan vam se rasplinuo. Radite ono što i svi drugi rade odlazite na burzu i tamo stanete u prvi red da se prijavite i onda u onaj drugi red koji je puno duži, red za posao. Život vam se pretvorio u ništa, doslovno u trenu.
To znači samo jedno! Imate loš plan! Ako vam je ovo što piše u rečenicama iznad vaš plan, onda vam je to jednako kao da vam je cilj napraviti kuću i krenete je graditi, a nemate nikakav nacrt, ni plan.
Sutra ujutro naručite cigle, crijep i televiziju i saunu. Sad si zamislite da vam sve to stigne na vaše zemljište gdje mislite graditi kuću? Onako vi sretni jer je sve došlo i dolazi do vas susjed. Pa krene, dobar dan susjed budete gradili kuću? A vi oduševljeno, da kako znate? Pa vidim cigle i ostalu opremu. I kako će kuća izgledati? Sad vi kažete, pa ne znam kako će izgledati. Smjestili bi vas u ludnicu.
Ako ne planirate uspjeh, tada automatski planirate neuspjeh.
Želite li biti uspješni u životu trebate imati plan za svoj život. Plan i to ozbiljan plan. Ljudi idu kroz život bez plana i očekuju da im se dogode odlične stvari. Odlične stvari se događaju ljudima koji imaju plan, koji planiraju odlične stvari u svom životu. Slučajno se ništa ne događa. Kada negdje putujete, sve isplanirate. Prije puta. Točno znate što sve želite vidjeti na tom putovanju. Naravno da vam je tada bilo odlično tih par dana. Ako ne planirate tih par dana, nego ste u hotelu i onda idete malo prošetati i ne znate što ćete vidjeti, ni kuda idete, pa to vam je jednako kao da ste doma, bespotrebno ste potrošili novac za putovanja. Isplanirajte svoj život!

Previous articleKRAVAROV TRN: Severina, a bedž?
Next articlePrijateljska utakmica: Rijeka – Videoton 2:2 (VIDEO)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here