Home Vijesti Plenković: Moderni HDZ razbija mit da su Rijeka i Istra samo za...

Plenković: Moderni HDZ razbija mit da su Rijeka i Istra samo za ljevicu

646
0

Premijer Andrej Plenković rekao je u današnjem Novom listu da ulaganja u razvojne i infrastrukturne projekte i zauzetost za opstanak brodogradnje pokazuju da HDZ-ova vlada itekako ima senzibilitet prema Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, a da HDZ razbija mit kako su Rijeka i Istra rezervirani za ljevicu.

Razbija se mit da je ovo područje rezervirano samo za lijeve političke opcije, rekao je predsjednik vlade i HDZ-a Plenković u intervjuu u subotnjem Novom listu, upitan je li cilj HDZ-a preuzeti vlast u Primorsko-goranskoj županiji u 2021. “Vjerujem da će ovakav HDZ, kao moderna stranka europskog desnog centra, ali i smjer kojim želimo da Hrvatska ide, utjecati i na veće povjerenje birača našoj stranci u 8. izbornoj jedinici”, dodao je.

Plenković naglašava da je brodogradilište 3. maj važno za Rijeku i gospodarski i kao dio njezina identiteta.

“Sudbina riječkog brodogradilišta još je jedno od naslijeđenih sistemskih gospodarskih izazova, a vladine aktivnosti temelje se na povjerenju koje je uspostavljeno između vlade i ljudi koji sada vode 3. maj, posebice gospodina Kučana. Cilj je da država nema nikakvih daljnjih gubitaka, a da omogućimo funkcioniranje brodogradilišta na tržišnim osnovama, pronalaženje strateškoga partnera i dugoročnu održivost 3. maja. Istom logikom nastojimo taj model primijeniti i na pulsko brodogradilište Uljanik, kako bi se pronašlo održivo rješenje”, rekao je.

Premijer u intervjuu, uz ostalo, ističe da njegova vlada brine o Rijeci i Kvarneru jednako kao i o drugim dijelovima Hrvatske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here