Home Vijesti Pobjeda javnosti: ‘Odgođena’ naplata ulaznica u PP Učka!

Pobjeda javnosti: ‘Odgođena’ naplata ulaznica u PP Učka!

1605
1

uckaspilja255Nezapamćeni javni pritisak protiv uvođenja naplate ulaznica je uspio, ulazak na učku se ipak neće naplaćivati!
‘Postigli smo suglasnost da se odgodi odluka o uvođenju ovakvog načina naplate ulaznica u Park prirode Učka, dok se model ne uspostavi i obrazloži, od punktova do usluga, da se prilagodi trenutku – vremenu, ljudima i navikama. Mislim da naplata nije sporna, ali način nije odgovarajući i ja sam siguran da će Upravno vijeće Parka prirode to prihvatiti i prepraviti svoju odluku. Vjerujem da je svima u interesu da pomognu Parku prirode Učka da bude što kvalitetniji sa svojim sadržajima i što duže lijep za generacije koje tek dolaze, za naše mlade’ – izjavio je za Novi list Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije nakon sastanka s čelnicima Grada Opatije, te liburnijskih općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga.

Komadina koji je prije samo nekoliko dana pozdravio uvođenje naplate, morao je na kraju popustiti pred velikim javnim pritiskom protiv ove odluke. Nakon što je od 2. svibnja na zgražanje većeg dijela javnosti započela naplata ulaska na Učku, reagirao je i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić koji se izjasnio protiv naplate, a stvar je kulminirala jučerašnjom najavom prosvjedne šetnje na Učki na koju su u nedjelju pozvale sve riječke i opatijske političke stranke Lista za Rijeku, Zelena stranka, PGS, ARS i Liburnijska stranka. U međuvremenu su se pojavile i sumnje u zakonitost odluke prema kojoj je dio građana diskriminiran u odnosu na druge pa Primorsko-goranskom županu nije preostalo ništa drugo nego da odustane od naplate, a kako bi ga se poštedilo od javnog sramoćenja dogovorena je formulacija o ‘odgodi naplate’. Nadamo se zauvijek.

Previous articleLista za Rijeku i PGS obilježili Dan pobjede i Dan Europe: Povijest u Rijeci ne počinje 45.
Next articleRiječki drugovi – SDP-ovi Hercegovci

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here