Home Sport Pobjeda Primorja nad Jadranom za prvo mjesto u Jadranskoj ligi!

Pobjeda Primorja nad Jadranom za prvo mjesto u Jadranskoj ligi!

1133
0
DSC_0032
Foto: Lucio Vidotto

Posljednja provjera u regularnom dijelu sezone Triglav Jadranske lige, protiv splitskog Jadrana, završila se očekivanom pobjedom Primorja. Ostvarila su se tako očekivanja trenera Ivana Asića, koji je prije susreta bio naglasio da je najvažnije ostvariti pobjedu i zadržati startnu poziciju broj 1. Obrana se pokazala i protiv Splićana kao najveći adut Primorjaša, koji nisu dozvolili protivnicima da se razmašu, pokazavši odmah Jadranašima da nemaju što tražiti na Kantridi. Zanimljivo je da su riječani u svojim redovima imali dvojicu Splićana, Anđela Šetku i Petra Muslima, te Buljubašića koji je četiri sezone igrao baš za Jadran. A da ne zaboravimo trenera Ivana Asića, koji je također Splićanin.

No, vratimo se susretu, posljednjem pred Final Four Jadranske lige u Zagrebu, gdje će Riječani u polufinalu odmjeriti snage protiv Budve, prije željenog i očekivanog finala s dubrovačkim Jugom. Domaćim je igračima trebalo 5 punih minuta i sedam jalovih napada prije nego što su slomili otpor Splićana. “Krivo oko” Buljubašića sa desne strane te Baraćev šut sa sedam metara u istoj, šestoj minuti, postavili su rezultat prve četvrtine.

U drugoj četvrtini, nakon dva promašena napada Riječana, gosti uspijevaju postići svoj prvi gol (Rabadan), ali potom Sukno (igrač više), Garcia (prekrasan lob s igračem više), Daniel Varga iz kontranapada te ponovno Sukno omogućuju Primorju da ode na +5 (6:1). Nakon toga Šetka je uprskao kontranapad jedan na jedan i umijesto da šutira tražio je nekog suigrača na suprotnoj strani. Nakon toga, 11 sekundi prije završetka ove četvrtine, isključen je bio Jelača (prvo isključenje u redovima Riječana!!!), a Tonković je smanjio na 6:2.

Primorje je povisilo na 7:2 preko Obradovića iz polukontre, a nakon toga se Garcia izborio za još jedan kontranapad, ali je Kačić uspio zaustaviti njegov pokušaj. Slijedila je prilično maglovita faza od nekoliko minuta, ali ja onda zabriljirao Denes Varga koji je s dvije asistencije proigrao prije Sandra Sukna, a onda brata Daniela, koji su podigli vodstvo na 9:2. Nakon što je Rabadan uspio smanjiti na 9:3 s igračem više, Primorjaši su se… naljutili i u dvije minute postigli tri lijepa gola. Najprije je Šetka matirao Kačića, potom je Daniel vratio asistenciju Denesu, koji je bio neumoljiv i na kraju je opet Daniel Varga matirao splitskog vratara. Bilo je to 12:3 i ovim se rezultatom krenulo u posljednju četvrtinu, početkom koje je Obradović postigao svoj drugi gol s igračem više, da bi mu Milardović uzvratio, a Buljubašić povisio na konačnih 14:4. Visokim presingom, igrači Ivana Asića držali su Splićane daleko od gola Frana Vićana, koji je sa svojih 8 obrana dao očekivani doprinos i ograničio na četiri broj primljenih golova. (Ivo Vidotto – vaterpolo-primorje.hr)

PRIMORJE EB – JADRAN 14:4 (2:0, 4:2, 6:1, 2:1)

PRIMORJE EB: Vićan (8 obrana), Obradović 2, Paškvalin, Krapić, De. Varga 1, Sukno 3, Muslim, Jelača, Da. Varga 3, Barać 1, Šetka 1, Garcia 1, Križanec, Buljubašić 2. Trener: Ivan Asić.

JADRAN ST: Kačić (7 obrana), Jaić, Gluhajić, Saratlija, Kaleb, Milardović 1, Visković, Rabadan 2, Banovac, Lisica, Vlaić, Tonković 1. Trener: Mirsad Zajmović.

Suci: Vlašić i Matijević, oba iz Zagreba.

Bazen na Kantridi, gledatelja 300.

Igrač više: Primorje EB 6/4, Jadran 4/3.

Peterci: Primorje EB 0 (0), Jadran 0 (0).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here