Home Mozaik Podigao na bankomatu preko 90 tisuća eura bez zaduženja

Podigao na bankomatu preko 90 tisuća eura bez zaduženja

162
0

23-godišnjak je odlučio pokušati osvojiti jackpot. Nakon što je primijetio grešku na bankomatu, nastavio je bjesomučno podizati novac 46 puta zaredom, također karticom svoje djevojke…

Mali propust u sustavu banke bio je dovoljan da podignuti novac ne bude skinut s mladićeva računa. Nakon 46 podizanja i 90 tisuća eura na bankomatu, mladićeva je ušteđevina i dalje bila na računu. Nakon nekoliko dana, međutim, 23-godišnjak, porijeklom iz grada Genta u Belgiji, morao se pojaviti pred belgijskim sudom pod optužbom za prijevaru.

Povećao dnevni limit na računu

Sve je počelo mladićevom namjerom da podigne 1000 eura kako bi pomogao financirati prijateljevo vjenčanje. Ali za to je nedostajalo još 2000 eura. Stoga je povećavao dnevni limit podizanja na svojoj kartici. Dok nije shvatio da podizanja koja je izvršio nisu ni na koji način promijenila ukupni iznos na njegovom računu.

Pokušao osvojiti jackpot

I umjesto da obavijesti banku o grešci ili se “zadovolji” mizernim dodatnim iznosom, 23-godišnjak je odlučio pokušati osvojiti jackpot. Nastavio je bjesomučno podizati novac do 46 puta, pa čak i koristeći partneričinu karticu. Sve do dostizanja i blagog prelaska brojke od 90 tisuća eura.

Kako javlja list Het Nieuwsblad, od cjelokupnog skupljenog plijena, 30 tisuća eura dao je mladoženji za organizaciju zabave i vjenčanja. Ostalo je zadržao. Barem po onome što je priznao sucu. “Moj klijent želio je pomoći prijatelju koji se ženi.(…) Nije odmah shvatio da je novac još uvijek na njegovom računu. Ovo nije pljačka, jer se nije radilo o namjernoj krađi.” Rekao je njegov odvjetnik Ercan Tok.

Presuda

Unatoč tome, sudac obrazloženje odvjetničke obrane nije ocijenio uvjerljivim, posebice s obzirom na to da je optuženi priznao da je nakon četvrtog podizanja novca shvatio da postoji bug na bankomatu. “I je li nastavio?” Kritički je pitao sudac. Završna rasprava je određena za 11. ožujka, a javni tužitelj je zatražio 18 mjeseci zatvora, 4000 eura novčane kazne i povrat cjelokupnog iznosa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here