Home Najnovije pogledajte priznanje o kojem svi bruje: ‘Wagnerovci siluju i muče ruske vojnike‘

pogledajte priznanje o kojem svi bruje: ‘Wagnerovci siluju i muče ruske vojnike‘

221
0

Potpukovnik Roman Venevitin, kojeg su wagnerovci zarobili kod ukrajinskog grada Bahmuta, nakon oslobođenja je ispričao da su i njega mučili – iako su u ovom ratu na istoj strani, piše Daily Mail.

‘Wagnerovci su ukrali dva tenka T-80, kamion KAMAZ i oklopna vozila‘, kazao je Vanevitin. ‘Uzeli su to kao ratne trofeje, iako bi trebali biti na istoj strani kao i ruska vojska.‘

U nevjerojatnoj izjavi još je kazao: ‘Događaju se otmice ruskih vojnika, koje onda fizički muče i ponižavaju. Jedan od nižih časnika u mom bataljunu je otet i mučen. Držali su ga golog na hladnom podu u podrumu. U oči su mu našpricali kiselinu pa je privremeno izgubio vid, zatim su ga polili benzinom i pokušali zapaliti. Drugog su vojnika prebili i silovali. Nije mogao podnijeti to poniženje pa se ubio.‘

U videu kojeg su snimili Putinovi suradnici, potpukovnik također optužuje Jevgenija Prigožina da diskreditira rusku vojsku – što je zločin zbog kojeg bi mogao završiti u zatvoru.

Venevitin kaže i kako su oteti Putinovi vojnici kasnije zamijenjeni za municiju, zbog koje je Prigožin ranije prozivao ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i tvrdio da mu ovaj namjerno uskraćuje potrebne količine.

Kaže i kako su ruski vojnici korišteni kao robovi za utovarivanje u kamion mrtvih i ranjenih vojnika ili prisiljavani da potpišu ugovor s Wagnerom.

‘Ovaj su vikend značajno oslabljeni bokovi ruske vojske u bitci za Bahmut‘, kazao je.

Očito pred kamerom čitajući svoju izjavu s papira, obratio se izravno Prigožinu: ‘Otvoreno diskreditirate rusku vojsku.‘

Ta je optužba znak da se možda priprema optužnica protiv Prigožina.

‘Ovo govorim kako bi ruska javnost doznala istinu o onome što se dogodilo i kako bi shvatili tko su zapravo wagnerovci. Moja čast me je prisilila da ovo učinim‘, rekao je Venevitin.

I njega su samog, rekao je, oteli Wagnerovi plaćenici, nakon što su ga optužili da je pucao po njima dok su se povlačili iz Bahmuta.

‘Zatočili su me u nekom podrumu i mučili. Mučili su me gore nego bi ijedan ruski vojnik mučio zatočene Ukrajince. Pretukli su me, nisu mi dali spavati, tri puta tijekom noći bi me budili i izvlačili van pred streljački vod.‘

Video zarobljavanja Venevitina pojavio se ranije ovoga tjedna i predstavlja još jedan dokaz sukoba među snagama Kremlja.

U videu kojeg je objavila Wagner grupa, Venevitin sjedi pognute glave i ‘priznaje da je kriv‘ jer je bio pijan na dužnosti kad je, navodno, pucao na vozilo u kojem su bili wagnerovci.

Previous articleAmerikanka posjetila Balkan pa ostala razočarana: “Diraju me kao da sam životinja jer nisu nikada vidjeli crnkinju”
Next articleIstetovirala ime dečka na čelo, a onda su prekinuli: problem tetovaže je riješila na neobičan način

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here