Home Vijesti Policija i hitna u osnovnoj školi u Istri. Nekoliko učenika napalo dječaka...

Policija i hitna u osnovnoj školi u Istri. Nekoliko učenika napalo dječaka (11)

318
0

U školi u Medulinu došlo je do vršnjačkog nasilja, javljaju iz Kabineta župana Istarske županije. Dijete je zatražilo liječničku pomoć zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda. “Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a radi zaštite dobrobiti djece, nismo u mogućnosti iznositi druge detalje”, naveli su iz policije.

Neslužbeno, radi se o problematičnom ponašanju nekolicine tamošnjih učenika s kojima je škola već imala sličnih situacija. Ovaj put je liječnička pomoć pružena 11-godišnjem dječaku. U nastavku u cijelosti prenosimo priopćenje iz Kabineta župana.

“Obavještavamo javnost da se danas, 27. rujna 2022. godine, u popodnevnim satima, u OŠ dr. Mate Demarin Medulin dogodio slučaj vršnjačkog nasilja, o čemu smo kao osnivači promptno informirani od strane ravnateljice Emanuele Pinzan Chiavalon. Također, sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, na teren su izašli djelatnici PU istarske i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ, te su obaviješteni roditelji svih sudionika nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Pravobraniteljica za djecu Centar za socijalnu skrb.

Istarski župan Boris Miletić još je jednom najoštrije osudio vršnjačko nasilje te je za sutra najavio hitan sastanka sa Školom, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan. Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj Školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljnjim koracima”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, slučaj nasilja u hrvatskoj školi zabilježen je i prošloga petka, kada su stariji učenici premlatili učenika 5. razreda u biogradskoj osnovnoj školi. Ravnatelj škole Joško Brtan o tome uopće nije službeno obavijestio Ministarstvo iako se sve dogodilo u školskim prostorijama za vrijeme malog odmora, a u školu je poslana inspekcija.

Previous articleVIDEO: Hrvatska U-21 reprezentacija na penale izborila Euro!
Next articleKako su Rusi zapadnom pop glazbom mučili britanske zatvorenike: 24 sata im puštali ABBA-u i Cher

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here