Home Vijesti Policija se oglasila o Sakomanovim policajcima koji šmrću kokain: Priča je potpuno...

Policija se oglasila o Sakomanovim policajcima koji šmrću kokain: Priča je potpuno izmišljena!

170
0

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je veliko priopćenje o tvrdnji koju je iznio psihijatar Slavko Sakoman, prema kojoj su policajci šmrkali kokain na dočeku Nove godine.

MUP u priopćenju podsjeća da je Sakoman, gostujući prije dva dana u jednoj televizijskoj emisiji, iznio navode da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policijski službenici prilikom dolaska na jednu intervenciju donijeli i konzumirali kokain pred tamo zatečenim osobama. Policija je odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stoji u priopćenju MUP-a.

“Tako su policijski službenici obavili niz razgovora, počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain, pa i sa svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja”, navodi se u priopćenju.

“Osoba koja je kreirala takvu priču je izričito rekla da je sve izmislila”
Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera utvrđeno je da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena, objavio je MUP.

To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da je osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi, u društvu posve drugih osoba, što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile, stoji u priopćenju MUP-a.

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno „začinjena“ obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu, objavio je MUP.

Provodeći izvide u konkretnom slučaju, zbog neovisnosti i nepristranosti istraživanja, policija je postupala sukladno članku 11.e Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine broj 76/09, 92/14, 70/19.), odnosno uključivanjem nadležnog državnog odvjetništva osigurala je institucionalnu neovisnost prilikom istraživanja, stoji u priopćenju.

Osim opravdanog interesa javnosti, činjenično potvrđivanje ili opovrgavanje ovakvih navoda bilo je u najboljem interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoju službu svakodnevno obavljaju časno i profesionalno na dobrobit svih građana Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

“Ovakvim neprofesionalnim istupima pojedinaca, ali i omogućavanjem iznošenja ovakvih navoda u javnost, a bez da je policija prethodno dobila šansu reagirati i istražiti slučaj sukladno pravilima struke, nanesena je nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice, navodi MUP.

Ne očekujemo ispriku jer ona ne može izbrisati štetu koja je nanesena policiji, ali želimo vjerovati da će ovo iskustvo podsjetiti sve osobe koje imaju priliku djelovati u javnom prostoru i utjecati na javno mišljenje koliko je važno pridržavati se etičkih i profesionalnih standarda u svakoj profesiji”, poručio je MUP.

Policija će o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, kao i sve druge nadležne institucije te poduzeti daljnje mjere i radnje u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, zaključuje se u priopćenju.

Previous articleTenis – sport koji svi volimo
Next articleLa Liga objavila Modrićevu majstoriju: Čarobnjak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here