Home Vijesti Policija započela s nadzorom provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i...

Policija započela s nadzorom provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

1335
2

Temeljem odredbi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, od 24. ožujka na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici nadziru njeno provođenje.
Navedena Odluka donijeta je kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru te tako smanjila mogućnost širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života nastave svoj rad.
Sprečavanje širenja zaraze odgovornost je svih građana te je dužnost građana da se dosljedno pridržavaju Odluke, poštuju zabranu te da mjesto prebivališta i stalnog boravka napuštaju isključivo uz propusnicu izdanu od nadležnog tijela.
Provođenje ove Odluke policijski službenici nadziru na prilaznim pravcima gradovima, mostovima, naplatnim kućicama i drugim mjestima. U slučaju povremenih zastoja građane molimo za strpljenje i razumijevanje. Prednost prolaza imati će vozila žurnih i operativnih službi.
Građani koji su isključeni od zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u obvezi su policijskim službenicima koji nadziru provedbu Odluke pokazati propusnicu izdanu od nadležnog tijela.

2 COMMENTS

  1. Ne možete, ovo su upute za Kastav:
    Stožer CZ Grada Kastva izdavat će potvrde za osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Grada Kastva, a koje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti područje Grada Kastva.
    Potrebno je na e-mail: info@kastav.hr dostaviti ime i prezime, OIB, i adresu osobe (jedna po obitelji) koja mora napustiti područje Grada Kastva te ime i prezime, srodstvo i adresu osobe koju mora posjećivati iz vitalnih obiteljskih razloga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here