Home Kolumne politiČKE: Svi su ONI Bernardić!

politiČKE: Svi su ONI Bernardić!

613
0
KOLUMNA: politiČKE

Lako za jednoga, lako za dvojicu, ali teško je kada su svi isti ili gori od trenutno najproblematičnijeg člana tzv. stranke. Kopnila je ideologija, propadale su veze, srušile su se nade, ali ostao je korov koji je trebao biti počupan prije desetak godina.
Upravo je taj sveprožimajući korov sada ili u savjetničkoj ulozi netalentiranoga predsjednika ili u netalentiranoj “oporbi” koja se silom trudi, u naizgled demokratskom okruženju cike i galame, od blijedih kandidata neznanih dostignuća iznjedriti, koliko toliko, suvislu političku personu. No ta persona da bi joj se udahnuo politički život mora znati slušati, pričati i razmišljati!
Stranačke lutkice u prvim redovima Bernardićeve stranke su odavno potrošena politička roba, mutne prikaze bez kredibiliteta, prolupale intelektualne biljčice izvan ikakvoga dosega.
Pustiti (se) znači znati. Pustiti sve znači razumjeti da su te napustili oni koji nisi smio pustiti, simpatizeri. Lako za jednoga, lako za dvoje, teško je kada ti gotovo svi simpatizeri nepovratno okrenu leđa. Još je teže kada misliš da su bitni ONI koji su isti kao i ti, umjesto da misliš na one pred kojima ćeš, ako ti to ikada više dozvole, morati i pognuti glavu i tražiti oprost. Oprost zbog izgubljenoga vremena u kojemu mi gubimo dok se vama #neda! (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here