Home Vijesti Poljski radio javio je da su dvije ruske rakete pale na teritorij...

Poljski radio javio je da su dvije ruske rakete pale na teritorij Poljske

135
0

Dvije rakete pale su na područje sela Przewodov u Lyubianskoj oblasti u Poljskoj, nedaleko od granice s Ukrajinom, javlja radio ZET.

Prema lokalnim izvorima, rakete su pogodile sušare za žito. Dvije osobe su umrle. Na licu mjesta su policija, tužilaštvo i vojska. Poljske vlasti to nisu službeno komentirale.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak vladinog Odbora za sigurnost i obranu “zbog krizne situacije”, rekao je Piotr Muller, glasnogovornik poljske vlade. Pozivam vas da još ne objavljujete nepotvrđene informacije, o njima ćemo se očitovati nakon sastanka koji će se sada održati, rekao je.

Ranije, 15. studenog, Ukrajina je bila podvrgnuta velikom raketnom napadu. Posebno je pod udarom pala regija Lvov, koja graniči s Poljskom.

Vlada Ukrajine priopćila je da je Rusija 15. studenog zadala najveći udarac energetskom sustavu Ukrajine od početka rata. Više od sedam milijuna potrošača ostalo je bez struje. U susjednoj Moldaviji pojavili su se problemi s električnom energijom.

Previous article‘Ja Mamićev čovjek? Nema veze, evo i zašto!: Hajduk? to nije penal!‘
Next articleINA: Ne postoji mogućnost da je riječka rafinerija odgovorna za ekološki incident na Kvarneru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here