Home Sport Polufinale Interlige: Rijeka KVIG – HIT Nova Gorica 3:1 (25:21, 22:25,25:18, 25:21)

Polufinale Interlige: Rijeka KVIG – HIT Nova Gorica 3:1 (25:21, 22:25,25:18, 25:21)

2380
0

Odbojkašice Rijeke KVIG svladale su HIT Novu Goricu u polufinalnom susretu Interlige i u nedjelju će od 18 sati u Dvorani mladosti igrati finale sa bečkim SVS Postom, koji je u drugom polufinalu svladao slovensku Novu KBM Branik iz Maribora. Riječanke su na putu do završnice sebi bile najveći protivnik. Subotnja pobjeda bio je trijumf nad oscilacijama u igri koje su prošle nekažnjeno jednostavno zbog činjenice jer su Slovenke imale još izraženije uspone i padove, od faza igre u kojima je bilo nemoguće probiti slovensku obranu pa do razdoblja kada se gostujuće igračice nisu mogle sastati sa prijemom.

Presudnim se na kraju pokazao treći set u kojem su Riječanke uspjele pronaći igru sa početka susreta, ne dopustivši slovenskim odbojkašicama da se razmašu nakon osvajanja druge dionice. Nakon neobranjivog servisa Ivane Miloš i blokova Ivane Kalebić i Magde Maras, domaće odbojkašice pobjegle su na pet poena prednosti (8:3). Slovenke nikako nisu mogle pronaći konstatnu u svojoj igri i domaćin je uskoro imao osam poena prednosti (20:12).

No, Riječanke su se svojski potvrdile da same sebi zakompliciraju život. Gošće su stigle na zaostatak od četiri poena 18:22, no Maras je uspješnim napadom prekinula seriju. Riječanke su serijom 6:0 otvorile četvrtu dionicu što se pokazalo više nego dovoljnom prednošću da bi se susret mirno priveo kraju iako su Riječanke realiziale tek petu meč loptu i to zahvaljujući pogrešci Potokar na početnom udarcu.

»Osiguravateljice« su odlično otvorile utakmicu, po jedan blok Magde Maras i Marine Miletić samo je dodatno demoralizirao neinventivan slovenski napad (9:2). Marasova je zatim realiziala dva teška napada iz druge linije, a Kalebić je jednim neugodnim servisom donijela velikih deset poena prednosti (18:8). I onda su se Slovenke probudile, odnosno bolje rečeno Riječanke su zaspale. Nesigurnost na prijemu, pogreška za pogreškom omogućile su gošćama seriju 8:0 (18:16) koju su domaće odbojkašice napkon prekinule kada se tehničarka Ana Grbac odlučila proigrati Elenu Simić (19:16).

No, ni tu nije bio kraj mukama, Testen je neobranjivim servisom smanjila na samo poen zaostatka (18:19). Ipak, Ivana Miloš je uspješnim napadom donijela prednost 21:19, a pogreška Cvetanovič u sljedećem poenu označila je kraj slovenskih nadanja. Gošće su puno kvalitetnije krenule u drugu dionicu (3:9) i iako su se Riječanke uspijele vratiti (15:15) serija 5:0 polovicom seta bila je više nego dovoljna da se susret odvede u vode neizvjesnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here