Home Vijesti Pomorcima benificirani radni staž

Pomorcima benificirani radni staž

653
0

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priprema izmjene Pomorskog zakonika kojima će se uvesti beneficirani staž za sve hrvatske pomorce i sustav poreznih olakšica za brodare po uzoru na EU te riješiti određene teškoće nastale u provedbi socijalne reforme za pomorce. Najavio je to državni tajnik za more Mario Babić na Skupštini Mare Nostrum-Udruge hrvatskih poslodavaca-brodara u međunarodnoj plovidbi.

Na Skupštini je izabrano i novo vodstvo te udruge. Za novog predsjednika izabran je direktor Uljanik plovidbe iz Pule Dragutin Pavletić, a za njegovog zamjenika direktor Jadranskog pomorskog servisa iz Rijeke Ante Maras, prenosi Hina.

Na kraju svog dvogodišnjeg mandata bivši predsjednik Skupštine Mare Nostrum predsjednik Uprave splitskog Jadroplova Stjepan Papić istaknuo je da hrvatski brodari još uvijek osjećaju svjetsku financijsku krizu te da se ne naslućuju konkretniji znakovi oporavka, što znači da ih i dalje očekuju teškoće u poslovanju.

Naglasio je da je zadovoljan što se nakon dugog razdoblja na sivoj listi hrvatska zastava od ove godine nalazi na bijeloj listi Pariškog memoranduma, čime je ostvaren napredak u poboljšanju kvalitete brodova pod domaćom zastavom.

Nazočni na Skupštini zadovoljni su i potporama koje Vlada daje za izgradnju brodova za hrvatske brodare te općenito dobrom suradnjom s resornim ministarstvom, navodi se u priopćenju. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here