Home Sport Portugalci: Otkriveno koga je Torcida htjela napasti u Portugalu

Portugalci: Otkriveno koga je Torcida htjela napasti u Portugalu

380
0

Portugalski Jornal de Notícias danas je otkrio detalje sukoba Torcide i portugalskih navijača, do kojih je došlo prije i nakon utakmice 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Vitorije i Hajduka u Guimaraesu. Navodno su torcidaši u dogovoru s bratskom skupinom, navijačima Benfice No Name Boysima, odlučili napasti Super Dragoese, navijače Porta. Tako su navodno nastale i fotografije koje vidite ispod.

Barem je tako portugalska policija opisala incident do kojeg je došlo prije utakmice, u kojem je potpuni sukob navijača spriječila upravo reakcija policije. Navodno je do sukoba trebalo doći na ulazu u Porto, ali je policija saznala za namjere Torcide i No Name Boysa te ih u tome spriječila.

Danas je u portugalskim medijima objavljeno i da je navijač Hajduka koji je napao novinara tijekom nereda u Guimaraesu osuđen na 15 godina uvjetne kazne zatvora. Nije poznato kako i je li se uopće u međuvremenu vratio u Hrvatsku.

Incident se dogodio kada su Hajdukovi navijači izlazili sa stadiona, a novinari su ih snimali. Isti dan je počinjena šteta na automobilima kojima su vjerojatno doputovali neki navijači Hajduka. “Izvan Guimaraesa je oštećeno nekoliko parkiranih vozila s hrvatskim tablicama. Nismo otkrili počinitelje, ali ih nastojimo identificirati”, rekao je glasnogovornik.

Policija je u međuvremenu pomoću kamera identificirala navijače Vitorije koji su za vrijeme utakmice bacali predmete na travnjak prema igračima Hajduka. “Sada je sve mirno u Guimaraesu”, izjavio je glasnogovornik policije.

Nije znao reći je li bilo drugih incidenata u Portu, kamo su se Hajdukovi navijači uputili uoči polaska prema Hrvatskoj. Policija je ondje u noći uoči utakmice bila legitimirala 154 navijača Hajduka, među kojima 122 državljana Hrvatske, 23 državljana Portugala te devetoricu iz drugih zemalja. Policija je zaustavila pet autobusa u kojima su se nalazili navijači nakon što je stotinjak zamaskiranih osoba bacilo upaljene baklje i stolice na terasama kafića u centru Guimaraesa.

Nitko nije bio ozlijeđen tijekom izgreda ni kazneno prijavljen. “U izgredima uoči utakmice nisu sudjelovali navijači Vitorije. Prema našim saznanjima, oni nisu pripremali nikakav napad na hrvatske navijače”, rekao je glasnogovornik policije. Utakmica nije imala status visokog rizika, a portugalska policija nije očekivala izgrede.

Vitoria je pred 15.214 gledatelja pobijedila s 1:0, ali se Hajduk plasirao u posljednje kolo kvalifikacija za grupnu fazu Konferencijske lige jer je prije tjedan dana u Splitu bio bolji s 3:1.

Previous articleMapa pokazuje koje pitanje o raznim zemljama ljudi najčešće guglaju, Hrvatska je zanimljiva
Next articlePoljski mediji o Alenu Haliloviću: Sudbina hrvatskog Messija (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here