Home Vijesti Posilović: Premijer Orešković i njegova supruga iz Kanade nisu donijeli i visoke...

Posilović: Premijer Orešković i njegova supruga iz Kanade nisu donijeli i visoke demokratske standarde

195
1

posilovicKlub žena Liste za Rijeku zabrinut je današnjim sudjelovanjem Sanje Orešković, supruge premijera Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića na skupu inicijative Željke Markić, Hod za život, koja se zalaže za zabranu pobačaja. Pravo žena na izbor je jedno od temeljnih ljudskih prava za koje su se žene u Hrvatskoj izborile još 1978, upozorila je danas predsjednica Kluba Kristina Posilović.

‘Žao nam je što premijer Orešković i njegova supruga sa sobom iz Kanade nisu donijeli i visoke demokratske standarde po kojima je ta zemlja poznata. Aktualni kanadski premijer i njegova supruga veliki su zagovornici tolerancije, prava na izbor i prava na različitost. Voljeli bismo da naš premijer i njegova supruga znaju da svaki razuman čovjek sadašnjice podržava pravo na izbor, u svim sferama privatnoga i profesionalnoga života’, zaključuje Posilović izjavu za javnost u ime Kluba žena Liste za Rijeku.

Previous articlePauletta: Nema puta, nema staze…
Next articleVIDEO: Armada se vratila na Kantridu!

1 COMMENT

  1. Gospođa Orešković ima pravo sudjelovati na toj manifestaciji, koja je uglavnom bila za to da država raznim mjerama pomogne ženama koje su trudne, kako ne bi bile prisiljene abortirati. Naime, istraživanja kažu da 3/4 žena koje abortiraju čine to iz ekonomskih razloga. Stoga, živio život – viva la vita!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here