Home Mozaik VIDEO: Postavljanje Glazbene ograde i Zvučnih zrcala u Parku Mlaka!

VIDEO: Postavljanje Glazbene ograde i Zvučnih zrcala u Parku Mlaka!

1193
0

zvucna-zrcala
U petak 21.listopada u 12 h u riječkom Parku Mlaka postavljaju se eksponati nastali pod edukativno-zabavnim kišobranom projekta Park znanosti. Riječ je o autorskom projektu koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama, a prvenstveno najmlađima. Sadržaj Parka znanosti čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

glazbena-ogradaKako odsvirati Odu radosti u hodu? Je li moguće razgovarati šaptom na udaljenosti od 30 metara?
Odgovore na ova pitanja pronaći će i svi budući posjetitelji Parka Mlaka, jednog od najstarijih i najljepših parkova u Rijeci, gdje će se smjestiti dva zanimljiva interaktivna eksponata – Glazbena ograda i Zvučna zrcala.
‘Koncept i struktura Glazbene ograde pruža korisnicima doživljaj sviranja određene melodije. Lupkanjem melodijskih cijevi uzduž ovog eksponata posjetitelj će u hodu odsvirati melodiju Ludwiga van Beethovena, himnu Europe, poznatu kao ‘Oda radosti’, dok Zvučna zrcala predstavljaju fizikalni fenomen, a sam eksponat pruža atraktivan i iznenađujući efekt jer šaptom izrečene riječi u žarištu jednog Zvučnog zrcala čuju se u drugom, udaljenom 30 metara’, pojašnjava nam autor i voditelj projekta Luka Veverec.
Uz eksponate bit će postavljeni i prateći info-stupovi s opisom eksponata kao i uputama za korištenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here